Voimistelun ilo näkyi OrPon voimistelujaoston kevätnäytöksessä – katso laajasta kuvagalleriasta ja videoilta, mitä kaikkea liikuntahallilla pidetyssä näytöksessä tapahtui

OrPo, voimistelujaosto
Oriveden voimistelujaostossa toimii kolme voimistelutaitoryhmää. Tässä yhden ryhmän loppukumarrus. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Oriveden Ponnistuksen voimistelujaoston kevätnäytöksessä näkyi liikunnan riemu, kun kolme eri voimistelutaitoryhmä, kaksi trikkausryhmää ja TeamGym-ryhmä näyttivät, mitä ne olivat vuoden aikana oppineet.

Se tunnin mittaisessa näytöksessä nimittäin kävi ilmi, että voimistelu on kivaa.

– Tämä toimintakausi oli onneksi jo aika normaali eli korona ei enää meitä haitannut. Ryhmät pääsivät toimimaan normaalisti, voimistelujaoston puheenjohtaja Eija Parpola iloitsi.

Ilon aiheita oli muitakin.

– Tällä hetkellä toiminnassamme on mukana 80 lasta ja nuorta. Se on ihan mukavan kokoinen joukko. Lajina tämä tukee todella hyvin OrPon muita urheilulajeja, Parpola sanoi.

Katso videolta, miltä trikkaus näyttää: 

Jaosto aloitti toimintansa vuonna 2017

Voimistelujaoston toiminta alkoi vuonna 2017. Voimisteluryhmien ohjaajana on vuodesta 2018 toiminut tamperelainen Heidi Helander. Taitoa ja osaamista hänellä riittää.

– Aloitin voimistelun kahdeksanvuotiaana ja olen valmentanut 13-vuotiaasta. Itse olen kilpaillut ulkomailla ja valmennuksessani olevat teamgym-ryhmä sijoittui viime vuoden SM-kullan jatkoksi pari viikkoa sitten SM-pronssille, Helander kertoi.

Lue myös: Kärrynpyörä vieköön! – liikuntahallilla riemuittiin upeasta voimistelijoiden kevätnäytöksestä

Helanderin mukaan Oriveden voimisteluryhmissä näkyy voimistelun riemu.

– Kaikki ovat tosi innolla mukana. Kaiken kaikkiaan voimistelu on kivaa. Ihan niin kuin muissakin asioissa, niin onnistukseen uusissa jutuissa, pitää niiden eteen ensin tehdä töitä, Helander muistutti.

Trikkaus jaoston ohjelmaan tuli vuonna 2019. Ohjaajaksi saatiin tuolloin Tampereelta Jesse Hukkanen, joka on siitä lähtien pysynyt porukassa mukana.

– Trikkauksessa yhdistellään kamppailulajeja ja akrobaattisia lajeja. Lisäksi siinä on mukana tanssillisia elementtejä. Lajissa on hienoa se, että siinä pääsee kokeilemaan rajojaan, mutta samalla siinä on myös vapautta tehdä asioita, Hukkanen avasi trikkauksen maailmaa.

Katso videolta, miltä trikkaus näyttää: 

Hukkanen aloitti temppujen ja volttien tekemiset 12-vuotiaana trampoliinilla. Hän nousikin trampoliinivoimistelussa maailman parhaiden joukkoon.

– Olin vilkas lapsi, joka viihtyi trampalla. Siitä se silloin oikeastaan lähti, Hukkanen kertoi.

Trikkausta Hukkanen on harrastanut vuodesta 2019 lähtien ja samasta vuodesta lähtien hän on myös sitä ohjannut. Mahdollisuuksia lajissa on edetä pitkälle.

– Yksi valmennettavistani on Euroopan mestari, Hukkanen mainitsi.

Noin tunnin mittaisen näytöksen jälkeen voimistelujaostolaiset saivat vielä vapaan voimisteluhetken ennen ryntäämistään kesälomalle. Ja miten se tehtiin? Tietenkin Käärijän ja Cha cha chan tahdissa.

Leave a Comment