Seurakunnan uusi diakoni on orivesiläinen – oman seurakuntansa virkaan hän siirtyy Kangasalan seurakunnasta

Oriveden seurakunnassa avoinna olleeseen diakonin virkaan on valittu orivesiläinen Kaarina Linjama. Hän aloittaa tehtävässä 1. syyskuuta.

Lue myös: Seurakunta hakee pian uutta diakonia – yksi virassa oleva on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle

Linjama siirtyy Oriveden seurakunnan työntekijäksi Kangasalan seurakunnan diakonin paikalta.

Kangasalan seurakunnan nettisivuilla on uutisoitu, että seurakunnan diakoniksi Linjama vihittiin vuoden 2022 toukokuussa. Samassa uutisessa kerrotaan, että Linjama on opiskellut diakoniksi noin 20 vuotta sitten ja että hän on työskennellyt erilaisissa ohjaustehtävissä sosiaali- ja kasvatusalalla.

Lue myös: Suurperheessä arki sujuu rennolla otteella – Kaarina ja Jari Linjaman seitsenlapsisen perheen kodin ovi käy usein päivän aikana, kun lapset ja aikuiset suuntaavat omiin menoihinsa

Viran hakuaika päättyi 5. toukokuuta. Virkaa haki viisi henkilöä, joilla kaikilla oli tehtävään vaadittava tutkinto tai tutkinto valmistumassa ennen virassa aloittamista. Haastatteluun hakijoista kutsuttiin neljä.

Hakijat haastatteli haastattelutyöryhmä, johon kuuluivat kirkkoherra Mika Tapiolinna, diakoniatyöntekijät Irmeli Nylander ja Sanna Tapiolinna sekä luottamushenkilöt Pauliina Helperi, Kirsi Mäkinen ja Juha Vettenranta.

Linjaman valinnasta virkaan päätti haastattelutyöryhmän yksimielisen esityksen perusteella kirkkoneuvosto.

Lue myös: ”Työ on monipuolista, mutta ennen kaikkea se on välittämistä” – seurakunnan diakoniatyöntekijät saivat juhlahetkessään kertoa arjestaan ja kannustaa kaikkia tekemään lähimmäisen työtä

Leave a Comment