Kahdesta ehdokkaasta suosikki on nyt selvillä – Juupajoen kunnanjohtajan valintaprosessissa on ollut avoimuutta, josta ei voi kuin tykätä

Juupajoen kunnanjohtajan hakuprosessi on edennyt siihen vaiheeseen, jossa kahdesta loppusuoran ehdokkaasta on jo toinenkin periaatteessa karsittu. Sunnuntaina kokoontunut kunnanjohtajan rekrytointityöryhmä nimittäin päätyi siihen lopputulokseen, että se suositteli yksimielisesti tehtävään Riku Sireniä.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaina. Myös se päätyi esittämään kunnanvaltuustolle, että tehtävään valittaisiin Siren.

Tässä vaiheessa kyse on kuitenkin vasta esityksestä eikä varmasta valinnasta, vaikka rekrytointiryhmä ja hallitus suosikistaan samaa mieltä ovatkin. Lopullisen päätöksen tekee Juupajoen kunnanvaltuusto 22. toukokuuta.

Spekulointi Lasse Peltosen mahdollisuuksilla nousta ennakkosuosikin ohi voi kuitenkin olla turhaa. Rekrytointityöryhmässä ja kunnanhallituksessa on nimittäin ollut mukana monta Juupajoen kunnanvaltuutettua, että Sirenin valinta lienee varmaa. Lisäksi kunnassa on luotettu vahvasti rekrytointityöryhmään, joten sen näkemystä valtuusto tuskin lähtee ohittamaan.

Joka tapauksessa Juupajoen kunnanjohtajan valintaprosessi on ollut hienoa seurattavaa ja ansaitsee ehdottomasti kehut. Rekrytointityöryhmä ja päättäjät halusivat vielä viime metreillä tuoda kaksi parasta ehdokasta kuntalaisten keskelle yleisötilaisuuteen tentattavaksi. Mallia oli jo toki testattu edellisellä kerralla, mutta päätös toistaa se oli kuntalaisten kannalta erinomainen.

Leave a Comment