Sekä rekrytointityöryhmä että kunnanhallitus yksimielisiä esityksissään Juupajoen kunnanjohtajaksi – ”Hän nousi selkeäksi ykköseksi”

Juupajoen kunnanjohtajan rekrytointityöryhmä suositteli yksimielisesti kunnanhallitukselle, että se esittää kunnanvaltuustolle kunnanjohtajan virkaan valittavaksi Riku Sireniä (vas.) ja varalle Lasse Peltosta. Kuva: Heli Rahkonen

Juupajoen kunnanjohtajan rekrytointityöryhmä suositteli yksimielisesti kunnanhallitukselle, että se esittää kunnanvaltuustolle kunnanjohtajan virkaan valittavaksi Riku Sirenin ja varalle Lasse Peltosen.

Lue myös: Näyttäkää kenkänne, kunnanjohtajaehdokkaat Riku Siren ja Lasse Peltonen! – Juupajoen kunnanjohtajaksi pyrkivien ensimmäiset kesätyöpaikat olivat mansikkamaalla ja poliisilaitoksella, mutta tällaiset johtajat Juupajoen kunta heistä saisi

Lue myös: ”Voisitko kuvitella asuvasi Juupajoella?” – muun muassa tätä yleisöstä kysyttiin kunnanjohtajaksi pyrkiviltä

Rekrytointityöryhmän esitys perustuu kokonaisarviointiin, jossa vaikuttavina seikkoina otettiin huomioon hakemusasiakirjat ja niistä laadittu yhteenveto hakijoista, haastattelut, soveltuvuusarvioinnit ja käytetyn konsultin arvio.

Esitys ei silti ollut mikään läpihuutojuttu.

– Itsekin vielä viimeiseen päivään mietin, että kumpi on parempi. Ehdokkaat olivat aika tasaväkiset, vaikka monella tapaa tietysti erilaiset, rekrytointityöryhmän puheenjohtaja Juho Eskola toteaa.

Hänen mukaansa sunnuntaina kokouspöydän ääressä ei kuitenkaan enää istuttu pitkään.

– Kohtuu nopeasti kävi selväksi, että kaikki olisivat Sirenin kannalla. Ei siinä kauheasti tarvinnut enää pohtia. Hän nousi selkeäksi ykköseksi.

Eskola mainitsee vielä, että Sirenin työkokemuksella kunta-alalta oli suuri painoarvo.

Rekrytointityöryhmään kuuluivat Lassi Rentto (varajäsen Päivi Heimo), Juho Eskola (Tarja-Riitta Koskinen), Taija Heletoja (Eveliina Helpiölä), Jutta Kaarema (Kaija Laine), Tarja Karvinen (Matti Tammelin) ja Carita Saarinen (Ulla Liski). Varapuheenjohtajana on toiminut Jutta Kaarema ja sihteerinä Taija Heletoja.

Kunnanhallituksen jäsenillä oli myös mahdollisuus tutustua ennen kokousta ja kokouksessa soveltuvuusarviointien tuloksiin, jotka ovat salassa pidettäviä.

Myös kunnanhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle kunnanjohtajan neljän vuoden määräaikaiseen virkasuhteeseen Riku Sireniä ja hänen kieltäytymisensä varalle Lasse Peltosta.

Lisäksi kunnanhallitus esittää, että valinta on siten ehdollinen, että virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Kunnanjohtajan virkavaali on valtuustossa 22. toukokuuta.

Lue myös: Vaakuna oli helppo nakki kunnanjohtajaehdokkaille – mutta entä saadaanko Juupajoelle ehkä tiktokkaava kunnanjohtaja?

Leave a Comment