Jonoista on syytä iloita – se tarkoittaa sitä, että nyt tehtiin sellaista, mistä väki tykkäsi

Pitkästä aikaa järjestetty vapputori otettiin Orivedellä enemmän kuin innostuneesti vastaan. Tästä kertoo muun muassa se, että esimerkiksi herkut kojuista myytiin loppuun nopeampaan tahtiin kuin kukaan olisi ennalta uskonut.

Mahtavaa oli, että torille tulleet joutuivat jopa jonottamaan haluamiaan tuotteita. Jonot ovat ainakin minusta aina merkki siitä, että nyt on todellakin onnistuttu.

Oriveden torille on toivottu ohjelmaa ja tapahtumia monissa eri keskusteluissa. Tänä keväänä tuota toiveen toteuttamista lähtivät viemään eteenpäin Katri Väyrynen ja Antero Pasuri, paikalliset jäätelökioskiyrittäjät. Kuhinaa alkoi syntyä heti, kun Väyrynen avasi suunsa somessa ja kysyi, haluaisiko joku lähteä vapputorille myyjäksi.

Väitän, että ilman monien tahojen yhteistyötä ja intoa osallistua vapputoria ei olisi saatu aikaan. Jo aiemmin on ollut ilo huomata, kuinka monessa tapahtumassa kumppanuuksia on löytynyt ja siten saatu eloa ja iloa aikaan. Näin onnistuivat muun muassa Villasukkajuoksun SM-kisat, kun Eräjärven kehittämisyhdistys ja Hirsilän seudun kylät lähtivät johtamaan tapahtuman järjestelyjä.

Yhdessä tekeminen tuo paljon etuja, mutta toki myös vastuuta. Hartioilla oleva taakka pysyy kuitenkin usein paljon pienempänä, mitä useampi hyppää avuksi mukaan.

Leave a Comment