Tänään outoa, mutta vuoden päästä ihan jotain muuta – maailma muuttuu ja siksi hulluilta kuulostavia ajatuksia ei kannata heti tyrmätä

Tredun kymppisynttäreitä Oriveden yksikköön juhlimaan saapunut koulutusjohtaja Virpi Siiranen puhui varsin viisaita pitämässään lyhyessä juhlapuheessa. Hän kertoi odottavansa jännityksellä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan oppilaitokselle.

Siiranen painotti, että kaikessa tekemisessä yhteistyössä on voimaa. Yhteistyön voimasta lyhyessä juhlahetkessä Tredun Oriveden yksikössä muutenkin iloittiin. Orivesi, Tampere ja Tredu ovat löytämässä keinot Rovastinkankaalla toimivien autoalan tilojen suhteen. Luvattuna on jo, että autoalan koulutus jatkuisi paikkakunnalla vähintään viisi vuotta.

Viittä vuotta voi joku pitää lyhyenä aikana. Mikään ei kuitenkaan maailmassa ole niin varmaa kuin muutos. Tredun johtaja Kirsi Viskari nimittäin omassa haastattelussaan muistuttaa, että ajassamme syntyy täysin uudenlaisia ammatteja, joihin ei ole luonnollisestikaan vielä tarjolla minkäänlaista opetusta.

Katse on siis oltava tiukasti tulevaisuudessa ja kykynä muutosten hyväksyminen.

Tähän myös Siiranen viittasi omassa puheessaan muistuttaessaan, että vaikka jokin ajatus voi tuntua nyt hullulta, sitä se ei välttämättä muutaman vuoden päästä ole. Tästä meillä jokaisellakin on varmasti myös omakohtaisia kokemuksia. Kukapa olisi uskonut, että ennen koronaa niin vierailta tuntuvat tavat toimia ovat meille nyt arkipäivää.

Leave a Comment