Oriveden jäähallissa kiekkoiltavassa hyväntekeväisyysottelussa vihjataan pelaavan muun muassa kuuluisan ilmakitaristin ja jäähypörssin ykkösen – Fortunan puheenjohtaja Jarkko Peurala paljastaa nyt myös kaksi uutta nimeä kokoonpanoissa

Viikonloppuna Atte Pentikäinen saa Oriveden jäähallissa junioreiden sijaan kanssaan jäälle entisiä Tapparan ja Ilveksen liigakiekkoilijoita. Arkistokuva: Heli Rahkonen

Tapparan ja Ilveksen entiset liigakiekkoilijat pelaavat alumniottelun Oriveden jäähallissa lauantaina.

Tapahtuma sai alkunsa, kun Fortunan kasvatti ja Tappara-alumnin puheenjohtaja Atte Pentikäinen otti yhteyttä seuran puheenjohtajaan Jarkko Peuralaan ja kysyi, mitä mieltä tämä olisi, jos alumniottelu pelattaisiin Orivedellä.

– On siitä jo joskus aikaisemminkin ollut puhetta, että voisi tämmöistä tapahtumaa järkätä. Nyt se sitten konkretisoitui tänä keväänä ja sanoin, että ilman muuta, Peurala selvittää.

Osa hyväntekeväisyysottelun lipputuloista ohjataan paikallisten vähävaraisten perheiden lasten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

– Atte Pentikäisen isä Risto Pentikäinen on kaudella 2000–2001 perustanut Fortunalle rahaston vähävaraisten kiekkoperheiden tukemiseen. Aten toive oli kartuttaa rahastoa ja mahdollisesti aktivoida myös sen käyttöä entisestään, Peurala kertoo.

Somessa vihiä pelaajista

Peuralan mukaan pelaajia pitäisi tämänhetkisten tietojen valossa olla mukana parikymmentä puolellaan. Pelaajia ei ole vielä paljastettu, mutta heistä on annettu vihiä Fortunan somekanavissa.

Peurala kertoo, että Tapparan joukkuetta kokoava Atte Pentikäinen hyppää kaukaloon hänkin. Seurakseen hän saa vihjeen mukaan Suomen mestaruusmitaleita viime vuosina roppakaupalla keränneen Jukka Peltolan, joka on toiminut joukkueen kapteenina vuosina 2014–2018 ja 2020–2021.

Tapparassa vihjataan pelaavan myös hänen, joka on kautta aikain jäähypörssin ykkönen. Samalla kaverilla on myös kautta aikain kolmanneksi eniten pelejä SM-liigassa. Vaikuttaa Markus Kankaanperältä.

Yhdeksän SM-mitalia, joista kultainen vuonna 2016, kerrotaan vihjeissä olevan eräällä Tappara-kiekkoilijalla. Hänen vihjataan myös olevan eniten pisteitä tehnyt puolustaja sekä runkosarjassa vuosina 2008 ja 2015 että playoffseissa 2008 ja 2013. Joko tiedät? Hän on Teemu Aalto.

Tukio ja Venäläinen mainittu

Niin ikään vihjeiden perusteella vaikuttaisi, että Ilveksen joukkueessa mukana olisivat Matti Kaario, Sami Sandell ja Jukka Tammi.

Ilveksestä nimittäin on kerrottu olevan mukana pelaaja, joka on voittanut joukkueessa Suomen mestaruuden vuonna 1985 ja SM-pronssia vuosina 1974, 1975 ja 1983. Hän on toiminut joukkueensa kapteenina vuosina 1982–1986.

Toisen Ilveksen pelaajista kerrotaan voittaneen Elitserien-hopeaa Luulajassa vuonna 2012. Ilveksessä tämä kiekkoilija on pelannut vuosina 2006–2010 ja 2013–2018. Hän oli joukkueen kapteeni vuosina 2014–2016.

Tammeen viittaa vihje, jonka mukaan Ilveksessä pelaa Suomen kuuluisin ilmakitaristi. Hänellä on plakkarissaan muun muassa Suomen mestaruus Ilveksessä 1985, maailmanmestaruus 1995 ja olympiahopea 1988.

– Lisäksi minulla on jotakin tietoa, mitä muilla ei vielä ole, kertoo somevihjeetkin sanaillut Peurala.

Kaikkia nimiä hän ei vielä paljasta, mutta sen, että Ilveksen joukkueessa pelaa Arto Tukio ja Tapparassa Sami Venäläinen.

Leave a Comment