Duo Cantares tulee Talviaisten Talolle – konsertti aloittaa samalla Talon sunnuntaikonserttien sarjan

Vuonna 2017 perustettu Duo Cantares esiintyi helmikuussa täydelle Talviaisten Talolle.

Tunnelmallisen kansanmusiikin tulkinta herätti välittömästi toiveen saada kaksikko esiintymään uudelleen. Nyt Talviaisten seudun kyläyhdistys tiedottaakin, että toive toteutuu toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Duo Cantaresin toukokuun konsertti on samalla ensimmäinen Talviaisten Talolle suunniteltujen sunnuntaikonserttien sarjasta. Konsertti näyttää, miten talon uudet äänentoistolaitteet toimivat konserttitilanteessa.

Tarjolla tunnelmallista musiikkia Etelä-Amerikasta

Esiintyjistä venezuelalainen Nathaly Gomez on laulaja, joogaohjaaja ja asianajaja. Duo Cantaresin lisäksi hän esiintyy Hola Helsinki salsayhtyeen laulajana.

Perulainen Camilo Pajuelo on muusikko ja musiikin tutkija. Hän valmistelee parhaillaan tohtoritutkintoa Helsingin yliopiston musiikkitieteen laitoksella.

Pajuelo esiintyy Duo Cantaresin lisäksi soolona ja Ensemble Wirakocha -yhtyeen kanssa ja opettaa kitaransoittoa useissa paikoissa kuten Sibelius-Akatemiassa ja Norjan Musiikkiakatemiassa.

Kyläyhdistyksen tiedotteen mukaan Talviaisten Talolla duon ohjelmistoon sisältyy tunnelmallista musiikkia Etelä-Amerikan eri alueilta. Molemmat esiintyjät soittavat kitaraa ja Pajuelo myös Andien kitaraa.

– Nyt on tilaisuus kuulla ja nähdä miten kitarat soivat Camilon käsissä ja kuulla Nathalyn vahvat ja herkät laulut. Duo laulaa espanjaksi ja Nathaly avaa laulujen sisällöt värikkäällä suomen kielellä, tiedotteessa vinkataan.

Konsertin jälkeen puhutaan sydänturvallisuudesta

Konsertin yhteistyökumppanina Talviaisten Seudun Kyläyhdistykselle toimii Oriveden Seudun Sydänyhdistys. Tiedotteessa todetaakin, että konsertti onkin samalla myös sydänviikon avajaiskonsertti.

Konsertin kestää parisen tuntia väliaikoineen. Konsertin päätyttyä Sydänyhdistys jatkaa paikallisella keskusteluohjelmalla sydänturvallisuus Talviaisissa.

Leave a Comment