Oriveden apteekin uuden apteekkarin nimi on selvillä

Oriveden apteekki
Oriveden apteekin apteekkilupa on myönnetty Paula Kekille. Arkistokuva: Juha Jäntti

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean valvontalautakunta on eilen keskiviikkona myöntänyt Oriveden apteekin apteekkiluvan Paula Kekille.

Hän toimii tällä hetkellä Uudenkaupungin ensimmäisen apteekin apteekkarina. Hän on toiminut apteekkarina myös Posiolla.

Uudenkaupungin Sanomat kirjoitti 12. huhtikuuta vuonna 2019 Uudenkaupungin ensimmäisen apteekin 240-vuotisjuhlallisuuksista. Lehden mukaan vuonna 1779 perustettu apteekki on Suomen kymmenenneksi vanhin apteekki ja vuonna 2016 apteekkariksi tullut Kekki sen 16. apteekkari.

– Tuntui ihanalta silloin ja tuntuu myös nyt ihanalta olla näin vanhan apteekin ruorissa. Olin aiemmin apteekkarina Posiolla, mutta kotimme on Rymättylässä, joten sijainti kiinnosti minua myös, Kekki kertoi Uudenkaupungin Sanomien mukaan huhtikuussa 2019.

Nykyinen apteekkari jää eläkkeelle

Oriveden apteekkari vaihtuu, koska Oriveden apteekkarina vuodesta 2010 lähtien toiminut Jorma Ahonen on jäämässä eläkkeelle.

Lue myös: Uuden apteekkarin nimi selviää kevään aikana – nykyinen apteekkari Jorma Ahonen on toiminut apteekkarina yli 33 vuotta: ”Suunnitelmissa on eläkkeelle jääminen”

Ahonen arvioi tammikuun lopulla, että apteekkari vaihtuu Orivedellä aikaisintaan huhti–kesäkuussa tai sitten syys–lokakuussa. Valinnassa on kuukauden valitusaika.

– Jos valituksia ei tule, prosessi etenee siten, että väistyvä apteekkari ja uusi apteekkari sopivat apteekin kauppapäivän, jonka tulee olla vuoden sisällä uuden apteekkarin valintapäätöksestä, Ahonen selvitti tuolloin.

Leave a Comment