Nuorille voi löytyä keikkatöitä jo ennen kesälomia – Helppi-sovellus saattaa työntarjoajat ja tekijät yhteen

Polttopuiden kuljetus ja pinoaminen varastoon käy 4H-nuorilta näppärästi. Asialla on orivesiläinen Esko Höysniemi. Kuva: Suomen 4H-liitto /Anu Parviainen

Oriveden 4H-yhdistys ottaa käyttöön tänä keväänä Helppi-työnvälityssovelluksen. Helppi on 4H-yhdistysten uusi työnvälitykseen tehty sovellus, jonka kautta 4H-yhdistyksen työpalvelunuoret saavat työtilaukset, käyvät tekemässä työkeikat ja kuittaavat työnsä tehdyksi.

– 4H-yhdistys työnantajana laskuttaa asiakkailta työkeikat ja maksaa nuorille työehtosopimuksen mukaiset palkat palkanmaksupäivänä. Helpin kautta nuoret saavat arvokasta työkokemusta ja mahdollisuuden sovittaa keikat omien aikataulujensa mukaan, kertoo toiminnanjohtaja Mirja Toropainen Oriveden 4H-yhdistyksen tiedotteessa.

Hän jatkaa, että 4H-yhdistys kouluttaa nuoret niin työtehtäviin kuin itse sovelluksen käyttöön.

– Koulutamme ensin nuoria ikkunanpesuun, kotisiivoukseen sekä haravointitöihin. Tulevaisuudessa Helppiä ja sen tarjoamia palveluita on tarkoitus laajentaa nuorten toiveiden sekä kysynnän mukaan. Keikkatöitä on Helpin kautta mahdollista tehdä ympäri vuoden esimerkiksi opiskeluiden ohella, Toropainen kertoo tiedotteessa.

Helppi-koulutuksia on nyt runsaasti tarjolla tälle keväälle. Niiden aikataulut löytyvät 4H-yhdistyksen nettisivuilta hakusanoilla helppi, nuorille. Nuorten rekrytointi 4H-Helppiin ja koulutus ovat parhaillaan menossa, mutta vielä ehtii mukaan.

Ikkunanpesu on tähän aikaan vuodesta ajankohtaista työtä, jossa nuori voi ansaita omaa taskurahaa. Siihen saa 4H-yhdistyksestä myös hyvät vinkit, joilla työ sujuu, näyttää Senja Hannila Orivedeltä. Kuva: Suomen 4H-liitto / Anu Parviainen

Leave a Comment