Merikanto-opisto saa uuden apulaisrehtorin Orivedeltä – hän aloittaa tehtävässään ensi maanantaina

Orivesiläinen Sami Kainulainen on valittu Merikanto-opiston apulaisrehtorin virkaan ja Oriveden toimipisteen johtajaksi 17. huhtikuuta alkaen.

Kainulainen on koulutukseltaan filosofian maisteri ja musiikkipedagogi AMK.

Määräaikaan mennessä virkaa haki 12 henkilöä. Heistä viisi haastateltiin Orivedellä maaliskuun alkupuolella.

Kainulaisen valinnan puolesta puhuivat viran kelpoisuusehtojen täyttyminen, laaja-alainen pedagoginen osaaminen musiikin saralla, pitkäaikainen kokemus hallinnon töistä, hyvät vuorovaikutustaidot ja sekä haastattelussa että kirjallisessa tehtävässä suoriutuminen.

Oriveden ja Juupajoen lisäksi tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Merikanto-opisto antaa musiikin ja tanssin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta Virroilla, Ähtärissä, Ruovedellä ja Mänttä-Vilppulassa.

Lue myös: Merikanto-opiston 50-vuotisjuhlavuosi huipentuu juhlakonsertteihin, joissa kuullaan myös kokonaan uusi sävellys – vaikka opetus on tavoitteellista, lähtökohtana ovat kuitenkin oppilaiden omat intressit, eikä kaikista tarvitse tulla ammattilaisia: ”Suurin tavoite on luoda elinikäinen hyvä musiikkisuhde joko musiikin kuluttajana tai harrastajana”

Apulaisrehtorin paikka tuli avoimeksi, koska nykyinen apulaisrehtori ja Oriveden toimipisteen johtaja Johanna Raivio siirtyy Huittisten musiikkiopistoon.

Leave a Comment