Perussuomalaiset vei ykkössijan Orivedellä – tilanne oli sama neljä vuotta sitten, mutta puolue nosti kannatustaan

Orivedellä eduskuntavaalin suosituimman puolueen paikan piti Perussuomalaiset. Puolue oli ykkösenä myös neljä vuotta sitten. Kannatustaan puolue kasvatti nyt kolmella prosenttiyksiköllä 25,9 prosenttiin. Puolue sai 1 359 ääntä.

SDP oli Orivedellä toiseksi suosituin puolue aivan kuten edellisissäkin eduskuntavaaleissa. Neljä vuotta sitten SDP:n kannatus Orivedellä oli 22,1 prosenttia, nyt se oli 22,6 prosenttia. Ääniä se sai 1 187.

Kokoomus nousi kolmanneksi suosituimmaksi puolueeksi. Sen kannatus nousi edellisistä eduskuntavaaleista 3,3 prosenttiyksikköä ja nyt kannatus oli 16,3 prosenttia. Edellisissä eduskuntavaaleissa Kokoomus oli Orivedellä neljänneksi suosituin puolue.

Keskustan kannatus laski Orivedellä 2,9 prosenttiyksikköä. Se oli nyt neljänneksi suosituin puolue 14,8 prosentin kannatuksella.

Kristillisdemokraattien kannatus säilyi Orivedellä lähes samana kuin neljä vuotta sitten. Kannatus laski 0,1 prosenttiyksikköä 6,5 prosenttiin.

Vasemmistoliitto nosti kannatustaan 0,2 prosenttiyksiköllä 6,2 prosenttiin. Vihreiden suosio puolestaan romahti yhtä paljon kuin Keskustan. Neljä vuotta sitten puolue sai 5,9 prosenttia äänistä. Nyt saalis oli 3,1 prosenttia äänistä.

Liike Nyt sai 2,0 prosentin kannatuksen ja Vapauden liittoa kannatti 1,1 prosenttia äänestäjistä.

Sinimustan Liikkeen kannattajia orivesiläisistä äänestäjistä oli 0,5 prosenttia. Liberaalipuolueen kannatus oli 0,3 prosenttia. Eläinoikeuspuolue ja Kristallipuolue saivat 0,2 prosentin kannatuksen.

Suomen Kommunistinen Puolue, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Valta kuuluu kansalle saivat 0,1 prosentin kannatuksen.

Piraattipuolue ja Kansalaisliitto saivat kaksi ääntä, mutta kannatusprosentit pysyvät nollassa.

Ilman ääniä jäivät Feministinen puolue, Suomen Kansa Ensin ja kolme valitsijayhdistystä.

Leave a Comment