Rautatiealan lakko on päättynyt – junaliikenne käynnistyy perjantaina aamusta

Rautatiealan työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu sopimus ja junaliikenne käynnistyy aamuyöllä perjantaina 24.3.2023, kertoo VR Group tiedotteessaan. VR:n kauko- ja lähiliikenne normalisoituvat noin vuorokauden kuluessa. RAU:n ja Paltan neuvotteluissa on sovittu, että veturinkuljettajat palaavat töihin perjantaina alkaviin työvuoroihin.

Lähiliikenteen ensimmäinen vuoro lähtee liikkeelle kello 4.04 Helsingistä Keravalle ja ensimmäinen kaukojuna kello 3.40 Kajaanista kohti Helsinkiä. Liikenteen käynnistyessä on vielä odotettavissa mahdollisesti muutoksia, kuten korvaavia bussikuljetuksia sekä yksittäisiä peruutuksia lähipäivien aikana.

Myös ravintolavaunut voivat olla osassa kaukojunista aluksi suljettuna tai tuotevalikoimassa voi olla puutteita. Pääosin tilanne kuitenkin palautuu normaaliksi noin vuorokauden kuluessa.

Tavaraliikenteessä on tiedotteen mukaan odotettavissa lakosta aiheutuneita poikkeuksia useamman päivän ajan.

Oman junan tilanteen voi tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt. Tiedot päivittyvät päivän aikana.

Leave a Comment