Länkipohja on kanttori Heli Niemisen sydämen asia – ”On hienoa, jos esimerkiksi jumalanpalveluksiin saadaan enemmän musiikkia”, uusi kanttori sanoo

Länkipohjan kinkereillä kanttori Heli Nieminen esitteli virsikirjan lisäysosaa, jossa on virsiä eri maista ja maanosista. Kuva: Leena Lähdesmäki

Helmikuun alussa Jämsän seurakunnan kanttorina aloittanut Heli Nieminen viihtyy ihmisten parissa. Länkipohjan kinkereillä esittäytynyt Nieminen asuu Jyväskylässä, jossa hän työskenteli 16 vuotta.

– Kaipasin hieman rauhallisempaa työotetta, ja se on löytynyt. Hyvältä tuntuu. Nyt voin keskittyä olennaiseen, saan soittaa, tehdä musiikkia ja harjoitella yhdessä muiden kanssa.

Heli Niemisen vastuualueena ovat Jämsän seurakunnan Kuoreveden ja Länkipohjan taajamat.

– Kun aloitin, minulle kerrottiin, että kaikki alueet kuuluvat kaikille, mutta minun sydämen asiakseni osoitettiin Kuorevesi ja Länkipohja. Tykkäänkin niistä todella paljon. Ihmiset tuntuvat näissä kylissä olevan kiitollisia kaikesta, mitä tekee. Olenkin miettinyt, miten voisin lisätä musiikkihetkiä näillä alueilla. Sosiaalisena ihmisenä minusta on myös mukavaa, kun saan jutella ihmisten kanssa.

Pitkä ajomatka Jyväskylästä seurakunnan reuna-alueille ei haittaa Heli Niemistä. Ajomatkan aikana voi keskittyä tuleviin tehtäviin ja nauttia maalaismaisemasta. Kun kotona eivät enää pienet lapset odota, ei tarvitse kiirehtiä.

– Odotan myös sitä, että pääsen soittamaan Kuoreveden kirkkoon, joka talven jäljiltä avataan pääsiäisenä. Länkipohjan rukoushuoneella olen jo ollut yhdessä messussa, mutta vanhassa Längelmäen kirkossa minulla on harvakseltaan tilaisuuksia, sillä se on Oriveden seurakunnan puolella.

Uusi kanttori toivoo, ettei pieniä kyliä unohdeta.

– On mukavaa kehittää kylille omanlaistaan musiikkielämää. Nyt opettelen tuntemaan kylien musiikki-ihmisiä ja koetan verkostoitua niin, että seurakunnan tilaisuuksiin saadaan monenlaista musiikkia ja voidaan tehdä yhdessä. On hienoa, jos esimerkiksi jumalanpalveluksiin saadaan enemmän musiikkia.

Länkipohjan kinkereillä kuultiinkin uusia virsiä virsikirjan lisäysosasta. Heli Niemisen kaunis ja voimakas lauluääni soi koskettavasti muun muassa irlantilaisessa virressä 923.

Helmikuun alussa Jämsän seurakunnan kanttorina aloittanut Heli Nieminen viihtyy ihmisten parissa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment