Kunnanjohtajan rekrytointitoimikunta tutustui hakemuksiin heti maanantaina hakuajan päätyttyä – ”Aika helposti kärki pystytään karsimaan sieltä esiin”

Juupajoen kunnanjohtajan rekrytointitoimikunta kokoontui heti maanantaina hakuajan päättymisen jälkeen käymään läpi saapuneita hakemuksia. Niitä tuli 16.

Lue myös: Juupajoen kunnanjohtajan paikkaa tavoittelee 16 hakijaa

– Teimme alustavan silmäyksen hakijoihin ja kävimme läpi heidän koulutustaustaansa ja työkokemustaan eli sitä, onko soveltuvia hakijoita. Nyt jokainen tutustuu itsenäisesti hakemuksiin, ja ensi viikolla kokoonnumme uudelleen katsomaan, löydetäänkö sopiva kattaus haastatteluihin, selvittää rekrytointitoimikunnan varapuheenjohtaja Jutta Kaarema.

Sen, kuinka monta hakijaa haastatellaan, Kaarema uskoo nousevan hakemuksista.

– Soveltuva koulutus ja soveltuva kokemus kunta-alalta ovat ne tärkeimmät asiat, jotka katsotaan hakemuksista ensin. Sen jälkeen syvennytään itse hakemuksiin: mitä cv:stä löytyy ja mitä hakijat ovat itse itsestään kirjoittaneet.

Lue myös: Haussa ennakkoluuloton ja innovatiivinen kunnanjohtaja – Juupajoen virkaa voi nyt hakea

Prosessin edetessä nojaudutaan konsulttien ammattitaitoon ja näkemykseen.

– Ulkopuoliset konsultit tekevät haastattelut. Näin on toimittu aikaisemmillakin kerroilla, kun kunnanjohtajaa on rekrytoitu.

Toukokuun valtuusto olisi ihanneaikataulu

Kaarema ei uskalla lähteä arvioimaan, koska uusi kunnanjohtaja on selvillä.

– Nämä ovat väkisinkin pitkiä prosesseja, mutta kyllä meillä on tarkoitus saada tämä mahdollisimman ripeästi eteenpäin, jotta saataisiin myös uusi kunnanjohtaja toimeen mahdollisimman ripeästi. Kyllähän tämä silti varmasti vielä useiden kuukausien päässä on kokonaisuutena, sillä kesäaikana asiat tuskin juurikaan edistyvät. Ihanteellista olisi, että saisimme tuloksia aikaan ennen toukokuista valtuuston kokousta.

Hakijoiden määrää Kaarema kommentoi toteamalla, että määrä oli varmasti monelle positiivinen yllätys.

– Mutta totta kai täytyy ottaa huomioon, että hakijoita on eri lähtökohdista liikkeellä. Aika helposti kärki pystytään karsimaan sieltä esiin, hän uskoo.

Helppo prosessista ei muuten Kaareman mukaan tule, mutta mielenkiintoinen.

– Homma on hyvin alulla, ja uskon, että tällä porukalla saadaan hyvää tulosta.

Rekrytointitoimikuntaan kuuluvat varapuheenjohtaja Jutta Kaareman lisäksi Juho Eskola, Taija Heletoja, Tarja Karvinen, Lassi Rentto ja Carita Saarinen.

Leave a Comment