Lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaina – VR korvaa lakon ajalle ostetut liput

Rautatiealan Unionin lakko pysäyttää kaiken junaliikenteen maanantaista alkaen toistaiseksi.

Lakko alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 20. maaliskuuta kello 00.01 ja se jatkuu lakkovaroituksen mukaan toistaiseksi.

VR:n tiedotteessa kerrotaan, että lakon alkaessa sunnuntai-illan aikana lähteneet matkustaja- ja tavarajunat ajetaan määräasemilleen saakka, mukaan lukien sunnuntain ja maanantain välisen yön yöjunat.

Tiedotteessaan VR myös kertoo, että se palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa.

– Jos liput haluaa itse muuttaa toiseen ajankohtaan, se onnistuu ilman muutosmaksua VR Matkalla -sovelluksessa tai soittamalla asiakaspalveluun, tiedotteessa opastetaan.

VR sulkee junavuorot myynnistä pois päivä kerrallaan. Sunnuntaina perutaan maanantain junavuorot ja sen jälkeen lippuja ei enää voi ostaa maanantaille. Lakon jatkuessa junavuoroja poistetaan myynnistä päivä kerrallaan.

VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivien verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

– Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Silloin lipuista voi hakea korvausta VR:n nettisivujen kautta, tiedotteessa neuvotaan.

Lakon päättymispäivää ei vielä tiedetä. Päättymisen jälkeen junaliikenteeseen voi tulla vielä muutoksia ja yksittäisiä peruutuksia seuraavan päivän aikana liikenteen käynnistämiseen liittyvien poikkeusjärjestelyiden vuoksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?