Lisää ikimuistoisia kokemuksia – niiden saamista varten tarvitaan myös kannustavia ja rohkaisevia aikuisia

Oriveden Ponnistuksen värit näkyivät pitkästä aikaa Hopeasompa-tapahtumassa. Kyse on 10–16-vuotiaiden urheilukisaviikonlopusta, jossa tällä kertaa kisattiin niin maastohiihdossa, yhdistetyssä kuin mäkihypyssä. Mukana näissä kisoissa ovat ikäluokkiensa parhaat koko Suomesta.

Henkilökohtaisilla matkoilla OrPon hiihtäjä oli edellisen kerran nähty kymmenen vuotta sitten. Viestijoukkueen Hopeasompa-esiintymisestä oli puolestaan kulunut 20 vuotta. Siksipä olikin hienoa, että viikonloppuna Lahden kisaladuilla viiletti viisi Oriveden Ponnistuksen hiihtäjää.

Urheilussa menestys ei tule helpolla ja huippu-urheilijan ura voi myös jäädä monelle vain haaveeksi. Unelmia kuitenkin saa ja jopa pitää jokaisella olla. Ilman niitä ikimuistoiset kokemukset voivat jäädä kokonaan väliin. Sellaiseksi esimerkiksi Amanda Onnela ensimmäistä Hopeasompa-viikonloppuaan kuvaili.

Nyt tehty kisamatka kertoo myös siitä, kuinka ansiokkaasti OrPon hiihtojaostossa on jaksettu innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria hiihdon pariin. Oma osansa on varmasti ollut myös sillä, että harrastuksen löytäneitä on rohkaistu osallistumaan kisoihin.

Kannustavia ja rohkaisevia aikuisia tarvitaan Orivedellä usean lajin parissa. Kun pitkään toimintaa vetäneet väistyvät, tarvitaan uusia vastuunkantajia. Toivottavasti heitä aina seudulta löytyy riittävästi.

Leave a Comment