Kuopiossa pelattiin vaihteeksi viisi erää – Dasha takoi kovat lukemat, mutta viitoserä oli kotijoukkueelta melko suvereeni esitys

Joukkueiden parhaina palkitut sekä valmentajat pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa: vas. Emilia Kääntä ja Pekka Seppänen, Andrea Carasi ja Daria Butkevych. Seppänen korosti play offseihin mentäessä hetkessä elämistä: kauemmas kuin seuraavaan peliin ei kannata katsoa. Runkosarjan voitto oli kotijoukkueelle tärkeä tavoite, joka varmistui vasta viimeisessä pelissä. Kuva: Terhi Uotila.

Puijo Wolley otti naisten Mestaruusliigassa runkosarjan voiton, mutta ratkaisu jäi runkosarjan viimeiseen otteluun. Keskiviikkoillan viidessä ottelussa ratkottiin monen muunkin liigajoukkueen sijoitus. Vieraana ollut OrPo pisti hyvin kampoihin savolaisille, mutta pehmeni viimeisessä erässä. Ottelu meni siis 3–2 Puijo Wolleylle (19–25, 25–18, 27–25, 21–25, 15–8).

Illan ottelu oli Puijo Wolleylle jo 15. viisieräinen, ja niistä joukkue on voittanut kaikkiaan yhdeksän. Valmentaja Pekka Seppänen totesi ottelun jälkeen, että ainakin joukkue on saanut hyvää treeniä palloralleissa, joita he ovat saaneet pelata enemmän kuin moni muu joukkue.

OrPon Daria Butkevych oli jälleen joukkueen ykköspelaaja, hän takoi hurjat tehot 37/+30. Passari Piper Matsumoto löysi hänet hyvin passeillaan, ja tulosta syntyi, mutta viitoserässä Dasha ei enää ollut yhtä näkyvässä roolissa. Oikeastaan viitoserässä koko joukkue oli yllättävän ponneton verrattuna siihen asti nähtyyn peliin.

Dasha sanoi pelin jälkeen, että tässä pelissä voitto Puijo Wolleysta oli jo todella lähellä, ja seuraavassa kohtaamisessa se jo varmaan onnistuu. Nähtäväksi jää, osuvatko joukkueet vielä pleijareissa vastakkain.

Muut orpolaiset jäivät pisteissä todella kauas: Jessika Mursula keräsi 9/+6, Oona Viljanen 16/+6 ja Ada Aronen 15/+5 pistettä.

Ässät voitti kotijoukkue 8–7, vastaanoton 46 % – 38 % ja hyökkäysprosentit menivät lähes tasan 38–39.

Vaihtopenkiltä syöttöruutuun otettu Anni Karjalainen oli myrkkyä OrPolle

Kotijoukkueen ykkösnyrkki oli Orivedelläkin aikanaan pelannut Emilia Kääntä, ja toinen vaikea pideltävä oli etenkin torjunnoissa kunnostautunut Ella Autere. Autereen syöttövuoroilla kentälle otettiin lähes alusta asti Anni Karjalainen, joka syöttikin todella pahoja.

Esimerkiksi kolmoserässä hänen syötöillään kotijoukkue tavoitti erää johtaneen OrPon ja meni ohikin. Karjalainen viihtyi syöttöruudussa tilanteesta 16–20 pisteisiin 22–20, eikä hänen syöttövuoroaan pysäyttänyt sen paremmin OrPon tuplavaihto kuin aikalisäkään.

Ottelun kulku oli sellainen, että ensimmäisessä erässä OrPo aloitti pirteämmin ja meni Ada Arosen syötöillä jo viiden pisteen johtoon ja siitä erävoittoon. Toisessa erässä Puijo Wolley pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui etenkin laitahyökkäyksissään karaten erän lopussa selkeästi pisteissä.

Kolmatta erää OrPo johti jo 14–20, mutta sitten Karjalaisen syöttäessä kotijoukkue tuli tasoihin ja onnistui tekemään vähän kaulaakin.

Erän lopulla Hilkka Hujanen nilkutti vaihtoon ja tilalle tuli Pihla Pohjola, mikä saattoi vähän sotkea emäntien pasmoja. Tämän tilanteen vieraat onnistuivat hyödyntämään, ja näin mentiin viidenteen erään.

Viitoserässä OrPon vahvuudet sulivat ja Puijon voimanaiset onnistuivat paremmin

Viitoserää kotijoukkue lähti viemään vahvasti, ja johti jo 8–2, sitten 11–5. Pallorallit venyivät, eivätkä aiemmissa erissä nähdyt OrPon ratkaisun aseet enää purreet.

Puijo Wolley osasi myös myös hyödyntää rotaatiotilannetta, jossa samanaikaisesti etukentällä olivat Emilia Kääntä ja OrPon passari, pituudessa Käännälle häviävä Matsumoto.

Tilanteessa 14–7 Ella Autere onnistui torjumaan Butkevychin, joten päätöserässä vieraat eivät oikein missään kohtaa ehtineet Puijo Wolleyn kyytiin.

Valmentaja Andrea Carasi sanoi silti pelin jälkeen olevansa ylpeä joukkueestaan ja sen taistelutahdosta.

Viikon päästä pelataan jo puolivälieriä, joissa OrPo saa vastaansa Hämeenlinnan.

Leave a Comment