Kuka saa sinun äänesi? – Pirkanmaan vaalipiiristä kansanedustajan paikkaa tavoittelee 239 ehdokasta, joista viisi on orivesiläisiä

Puolueet ja valitsijayhdistykset jättivät eduskuntavaalien ehdokashakemuksensa viime viikon tiistaina vaalipiirilautakunnalle. Niiden mukaan Pirkanmaan vaalipiiristä kansanedustajan paikkaa tavoittelee 239 ehdokasta. Heistä suurin osa on tamperelaisia.

Orivesiläisiä ehdokkaita on viisi. Heistä keskustan Marjo Mäkinen-Aakula ja perussuomalaisten Sami Kymäläinen olivat ehdolla myös edellisissä eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten. Mäkinen-Aakula sai tuolloin 862 ääntä ja Kymäläinen 2 711 ääntä. Tuolloin Pirkanmaalta viimeisen kansanedustajan paikan vei perussuomalaisten Veijo Niemi, jonka äänisaalis oli 3 709.

Ensimmäistä kertaa orivesiläisistä ehdokkaista kansanedustajan paikkaa tavoittelevat Mari Lind (vas.), eläinoikeuspuolueen Minnamaaria Luoto-Gauffin ja Toni Helleharju Sinimustasta Liikkeestä.

Paikallisen ehdokkaan läpimenoon eivät pelkät orivesiläisten äänet riitä eikä riittävää apua saada juupajokelaistenkaan tuella. Työtä menestyksen eteen on tehtävä pitkin maakuntaa. Suuri vaikutus on myös sillä, mikä puolueista onnistuu saamaan äänestäjänsä liikkeelle.

Neljä vuotta sitten Oriveden äänestysprosentti oli 72,6 ja Juupajoen 69,2. Orivedellä äänikuningas oli tuolloin Sami Kymäläinen ja Juupajoella keskustan Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta. Myös Mäkinen-Aakula keräsi kotiseudultaan hienon äänimäärän.

Mielenkiintoista on nähdä, pitääkö paikallisten ehdokkaiden vetovoima myös näissä vaaleissa vai annetaanko ääni mieluummin valtakunnallisesti tunnetulle ehdokkaalle. Vastaus tähän saadaan huhtikuun alussa.

Leave a Comment