Fortunan edustuksen kausi päättyi tiukkaan puolivälierätaisteluun – kauden alussa asetettu tavoite kuitenkin saavutettiin, joten joukkue voi olla kauteen tyytyväinen

Fortuna edustus
Fortunan kapteeni Matti Aho (vas.) oli tyytyväinen päättyneeseen kauteen. Vieressä Ville Kettumäki. Kuva: Päivi Kettumäki

Fortuna piti lohkovoittajaa Hämeenkyrön Hokkareita tiukalla, mutta joutui lopulta taipumaan III-divisioonan 2. lohkon puolivälierissä lukemin 6–3.

Lähtökohdat viime lauantain pudotuspeliotteluun Hämeenkyrössä olivat Fortunalla tiedossa. Vastaan oli tulossa sarjan toistaiseksi vahvin joukkue, joka voidaan kukistaa vain täydellisellä pelillä.

– Peli tiedettiin ennakkoon kovaksi ja siihen valmistauduttiin hyvin, kertoi Fortunan edustuksen vastuuvalmentaja Janne Saarinen.

– Tiedettiin, että haaste on kova, kun vastassa on runkosarjan voittaja. Lähdettiin kuitenkin hyvällä itseluottamuksella, kun loppukausi sujui hienosti ja Hokkarit oli pystytty haastamaan aiemmin kaudella, sanoi puolestaan joukkueen kapteeni Matti Aho.

Hokkarit meni kahdessa erässä 3-0 johtoon, mutta kolmannessa Fortuna aloitti kirin ja pisti kärkijoukkueen tiukille. Ensin Mikke Lehtinen kavensi 3–1:een ja sitten Ville Kettumäki toi Fortunan jo maalin päähän.

–Tultiin kolmanteen erään täynnä taistelutahtoa. Päästiin jo iholle, kun saatiin tilanne 3–2. Tässä kohtaa todettiin, että ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, kun lyödä kaikki peliin vaikka pienellä riskilläkin, kuvasi Saarinen.

Pokkinen tuli ja ratkaisi

Sitten kuvaan astui Hokkareiden Joona Pokkinen. Pokkinen on Porin Ässien kasvatti ja voitti patapaidoissa alle 18-vuotiaiden SM-pronssimitalin silloisena joukkuekaverinaan nykyään NHL:ssä pelaava viime kevään maailmanmestari Joel Armia.

Vaikka Pokkinen ei Armian veroinen maalitykki olekaan, hän osoitti lauantaina omia maalintekotaitojaan. Hän teki puhtaan hattutempun eli kolme maalia peräkkäin. Fortuna joutui taipumaan.

Aho tunnusti vastustajan paremmuuden, vaikka voitonsaumat Fortunalla olikin.

– Peli oli kokonaisuudessaan hyvä meiltä ja saatiin oikeasti haastettua vastustajaa pelin voitosta. Tehokkaammalla viimeistelyllä olisi ollut voittokin mahdollinen. Vastustaja oli kuitenkin odotetun kova ja voitti ansaitusti eli ei jäänyt jossiteltavaa, myönsi Aho.

Loppulukemiin 6–3 kavensi Fortunan Juho Uusitalo.

– Hokkarit ei vaan taipunut, vaikka kuinka taisteltiin. Joka jätkä teki kaiken, mitä pystyi. Pelillisesti jatkettiin siitä mihin viikko sitten jäätiin, mutta ei vain riittänyt. Pelistä jäi siis tappiosta huolimatta todella hyvä ja positiivinen fiilis, kuittasi Saarinen.

Kokonaisuutena kausi oli onnistunut

Fortunan edustusjoukkue voi kuitenkin olla tyytyväinen päättyneeseen kauteen. Niin Saarinen kuin Aho pitivät kautta onnistuneena.

– Kausi oli nousujohteinen vaikean syksyn jälkeen. Erityisen hyvä fiilis jäi runkosarjan viimeisistä peleistä, kun saatiin playoff-paikka kirittyä kiinni, pohti Aho.

– Uudelleen kasatulle joukkueelle voi antaa loppujen lopuksi hyvän arvosanan kaudesta.

– Koko porukalla oli varsin tyytyväinen fiilis harmillisen tappionkin jälkeen koko kaudesta ja tästä on hyvä jatkaa ja parantaa ensi syksyllä, Aho jatkoi.

Saarinen arvosti joukkueen kasvutarinaa. Syksyn vaikeasta alusta ja ailahtelevasta pelistä joukkue hitsautui joulutauolla yhtenäiseksi.

– Vaikeuksien kautta voittoon! Joulutauolla saatiin joukkueelle uutta potkua peliin. Rupesi löytymään tasaisuutta ja aivan uusi tahto peleihin. Sillä mentiin tavoitteeseen, joka alkukaudesta asetettiin eli olla kahdeksan parhaan joukossa. Kokonaisuutena kausi oli nousujohteinen ja useampi peluri nosti tasoaan huomattavasti, arvioi Saarinen.

– Kaudesta ei voi olla kuin tyytyväinen. Joukkue teki parhaansa kauden loppuun asti. En siis voi olla kuin kiitollinen ja ylpeä joukkueen suorituksesta, Saarinen kehui.

Juha Itkonen

Leave a Comment