Pienpuolueillakin eduskuntavaaliehdokkaita Orivedeltä – kaikkiaan viisi henkilöä pyrkii Arkadianmäelle Orivedeltä

Tämän viikon tiistaina oli viimeinen mahdollisuus jättää ehdokashakemukset vaalipiirilautakunnille, ja ensi viikolla, torstaina 2. maaliskuuta ehdokasasettelu vahvistetaan vaalipiirilautakunnissa. Puolueet täydensivät listojaan aivan viime hetkille asti, ja tällä viikolla on julkistettu puolueiden lopullisia, tosin vielä vahvistamattomia ehdokaslistoja.

Orivedeltä oli tähän mennessä ehdokkuudestaan ilmoittanut kolme ehdokasta, mutta nyt on tiedossa myös kaksi pienpuolueiden ehdokasta.

He ovat Eläinoikeuspuolueen ehdokkaaksi toistamiseen asettunut henkilökohtainen avustaja Minnamaaria Luoto-Gauffin sekä ensikertalainen, Sinimustan liikkeen ehdokas, metallityöntekijä Toni Helleharju.

Sinimusta Liike on Facebook-sivujensa mukaan asettanut ehdokkaita keskitetysti vain neljässä vaalipiirissä saadakseen mahdollisimman täydet listat, yhtenä näistä Pirkanmaa. Puolue ei ole ollut puoluerekisterissä vielä vuottakaan.

Aiemmin on tiedotettu Sami Kymäläisen (ps), Mari Lindin (vas) ja Marjo Mäkinen-Aakulan (kesk) ehdokkuudesta kevään eduskuntavaaleissa.

Leave a Comment