”En voi olla muuta kuin ylpeä tästä mahtavasta joukkueesta” – Fortunan edustuksen kausi jatkuu lauantaina pudotuspeliottelulla

Fortuna edustus
Otteluisäntä Oriveden kaupunki palkitsi kolmen maalin Otto Anttilan Fortunan parhaana pelaajana lauantain ottelussa. Palkintoa luovuttavat liikuntapäällikkö Roope Marski, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, tiedottaja Jenni Koponen ja kaupunginvaltuutettu Jyrki Tuomaala. Kuva: Päivi Kettumäki

Fortunan edustuksen taival III-divisioonan alkulohkossa on ollut upea kasvutarina.

Jo alkukaudesta peli näytti ajoittain hyvältä, mutta koko ottelua taso ei pysynyt. Ensimmäisestä seitsemästä pelistä tulikin vain yksi voitto.

Tämän vuoden puolelle tultaessa taso on pysynyt koko ottelun hyvin, mistä kertoo sekin, että viimeisestä seitsemästä pelistä Fortuna on voittanut viisi ja ne kaksi tappiotakin tulivat jatkoajalla.

Näin Fortuna taisteli tiensä pudotuspeleihin.

– Meidän peli on loksahtanut pala kerrallaan paikoilleen kevään kovimpia pelejä miettien. En voi olla muuta kuin ylpeä tästä mahtavasta joukkueesta, hehkutti Fortunan edustuksen vastuuvalmentaja Janne Saarinen.

Jatkopeleihin tarvittiin voitto lauantaina

Jatkopaikan varmisti hulppea 8–3 voitto Virtain Kiekko-Karhuista lauantaina Oriveden jäähallissa villasukkajuoksutapahtuman kruunuksi. Voiton perusta valettiin hyvällä valmistautumisella.

– Peliin latauduttiin täysillä. Tietona oli, että vain voitto voi mahdollistaa jatkon. Joten viikon reeneissä hiottiin peliin eri osa alueita.

– Kaikki olivat valmistautuneet taistelemaan voitosta ja näinhän se oli, että kellään ei maila tärissyt. Joten vastustaja jäi niin sanotusti jalkoihin jo heti alusta asti. Kaikki toimi täydellisesti alusta loppuun. Ja sitten jännitettiin muita pelejä porukalla saunassa, kertoi Saarinen.

Fortunan edustusjoukkueeseen saatiin jälleen apuja myös nuorempien ikäluokkien taitureista.

– Hieman oli miehistövajautta, mutta onneksi apu löytyi läheltä. Loistavasti pelanneet U17-joukkueen Akseli Oksanen ja Tommi Karttimi, totesi Saarinen.

Fortunan parhaaksi pelaajaksi valittiin kolme maalia eli hattutempun tykittänyt Otto Anttila. Hän kiitteli koko joukkueen peliä ja pelissä ollutta tunnelmaa.

– Oon tosi tyytyväinen siihen, miten joukkueena pelattiin. Oli myös hieno nähdä niin runsas määrä yleisöä hallilla, uskon että se vaikutti positiivisella tavalla meidän peliin, kehui Anttila.

Ottelu keräsi kauden ennätysyleisön, 231 katsojaa. Anttilan (3 maalia ja 1 syöttö) lisäksi myös Tuure Ylä-Viteli (0+4), Matti Aho (2+1) ja Mikke Lehtinen (2+1) keräsivät kiitettävät tehopisteet.

Vastaan pudotuspeleissä asettuu Hokkarit Hämeenkyröstä

Pudotuspeleissä edessä on kova haaste. Ensi lauantaina vastaan luistelee Hämeenkyrössä Hokkarit, joka voitti 2. lohkon ja on kauden aikana jo kahdesti kukistanut Fortunan.

Näissä otteluissa Fortuna ei kuitenkaan ole ollut mitenkään vastaantulija. Ensimmäisessä pelissä tilanne oli kahden erän jälkeen tasan, kunnes Hokkarit jyräsi voiton kolmannessa erässä.

Toisessa pelissä tilanne oli kolmen erän jälkeen tasan ja Hokkarit voittivat jatkoajalla.

– Pudotuspeleihin lähdetään tietysti täysillä. Olemme kumminkin pystyneet jo kahdesti haastamaan Hokkarit. Viimeksi jäi pienestä kiinni. Nyt ajateltiin mennä voitosta voittoon ja päätyyn asti. Semmoinen oli porukalla sovittu suunnitelma. Me ollaan nyt peleissä muille se joukkue, joka pistää varmasti muut jännittämään, uskoi Saarinen.

Samoilla linjoilla oli myös Anttila.

– Ollaan pelattu Hokkareita vastaan pari kertaa tällä kaudella ja vaikka ollaan niille hävitty, ollaan mun mielestä oltu hyvin pelissä mukana ja on ollut mahdollisuudet voittaa. Tuollaisella ilmeellä, mitä näytettiin Kiekko-Karhuja vastaan, uskon et meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon siitä pelistä, arvioi Anttila.

Juha Itkonen

Leave a Comment