”Minulla ei ole ottelusta oikeastaan mitään sanottavaa”, totesi pettynyt Daria Butkevych – OrPolla ei peli kulkenut ja virheitä tuli paljon, joten voitto meni Hämeenlinnalle

OrPo, HLK
Daria Butkevych teki OrPon joukkueesta parhaat tehopisteet. Se ei kuitenkaan riittänyt viemään joukkuetta voittoon. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo ei saanut peliään kulkemaan sunnuntai-illan ottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Kotijoukkue hävisi ottelun 0–3 (21–25, 15–25, 21–25).

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä piste-ero jäi lopulta pieneksi siihen nähden, miten vaikealta OrPon peli näytti. Joukkue teki paljon virheitä ja osittain jopa lahjoitti voiton vieraille.

Hämeenlinna teki ottelussa kaikin puolin vähemmän virheitä, ja se olikin voiton avain.

– Nyt tuntuu hienolta. Tämä oli meille tärkeä voitto. Joukkue on löytänyt itsensä, totesi Hämeenlinnan ottelun parhaana pelaajana palkittu Adeola Owokoniran.

Owokoniranin pistesaldo illan ottelusta oli 15/+8. Lähes samat lukemat saavutti myös OrPon Daria Butkevych (15/+6), mutta yksin hän ei pystynyt joukkuetta viemään voittoon. Muilla pistesaldot jäivät nimittäin alle kymmeneen pisteeseen.

Joukkueen toiseksi paras pisteiden perusteella oli Jessika Mursula (9/+2) ja kolmas Linnea Kuusela (6/+4).

Butkevych oli lehdistötilaisuudessa selkeästi pettynyt. Hän joutui edustamaan joukkuettaan tilaisuudessa jo toistamiseen hävityn ottelun jälkeen.

– Minulla ei ole ottelusta oikeastaan mitään sanottavaa. Se oli ottelu, joku voittaa sen, joku häviää, Butkevych laukoi.

– Hämeenlinna pelasi tänään hyvin ja me emme pelanneet niin hyvin kuin osaisimme. Jos haluamme jatkossa voittaa otteluita, niin meidän on oltava kaikissa asioissa parempia.

OrPo, HLK
Adeola Owokoniran pelasi Hämeenlinnan paidassa hienon ottelun. Hänet palkittiin ottelussa joukkueensa parhaan pelaajana. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Jäljellä vielä kolme runkosarjan ottelua

OrPolla on runkosarjassa jäljellä vielä kolme ottelua. Ensimmäinen niistä on ensi viikon lauantaina, jolloin OrPo kohtaa kotihallissaan LP Viestin.

Kaksi runkosarjan viimeistä ottelua OrPo käy pelaamassa vieraskentillä. Maaliskuun alussa joukkue matkaa Rovaniemelle Arctic Volleyn vieraaksi. Runkosarjan OrPo päättää ottelulla sarjajohtaja Puijo Wolleyta vastaan.

Butkevych arvioi, että etenkin vierasottelut ovat OrPolle vaikeita paikkoja.

– Ottelut Rovaniemellä ja Kuopiossa ovat varmasti vaikeita. Meillä on ollut heitä vastaan huonoja otteluita. Loppukausi on siis varmasti vaikea, mutta kaikki on mahdollista, jos pelaamme omalla tasollamme.

Torjunnat pidetään mielessä harjoituksissa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon valmentaja Giovanni Torchio myönsi, että kausi ei ole ollut helppo. Kova työ on kuitenkin tuottanut tulosta, ja kevätkauden otteluissa oikea suunta on alkanut löytyä.

– Pelaajat ovat nuoria. He tarvitsevat aikaa tulla hyviksi ja nyt he ovat alkaneet näyttää taitojaan. Yksi asia onnistumisten taustalla on se, että Owokoniran ja Jenny Mosser pelaavat hyvin, Torchio sanoi.

Ottelussa Hämeenlinna teki yhdeksän pistettä torjunnoilla, kun OrPon vastaava lukema oli kolme.

– Torjunta on tärkeä osa tämän päivän lentopalloa. Meillä se toimii, koska harjoittelemme sitä joka päivä vähintään 15 minuuttia, Torchio selvitti.

OrPo, HLK
Hämeenlinnan Lentopallokerho vei ottelun 0-3. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

 

Taso vaihtelee liikaa ottelusta toiseen

OrPon valmentaja Andrea Carasi ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Meidän pitäisi pelata yhtenäisemmin ja tasaisemmin. Nyt taso vaihtelee pelaajilla liikaa ottelusta toiseen. Myös meidän joukkueemme on nuori, mutta tänään meille ei ehkä ollut täysin selvää, millaista joukkuetta vastaan pelasimme, Carasi arvioi.

– Me emme myöskään oppineet pelin aikana. Mosser taisi tehdä viidesti pisteen aivan samalla tavalla. Näihin pelin aikana pitäisi löytää ratkaisu.

Viimeisessä erässä OrPo antoi virheillään Hämeenlinnalle 10 pistettä. Koko ottelussa OrPon saldo oli +5, kun se Hämeenlinnalla oli +27.

– Ei tuollaisilla lukemilla voi voittaa. Meidän pitää pelata parempaa lentopalloa.

Syöttövirheitä OrPo teki koko ottelussa kymmenen, kun Hämeenlinnalle niitä tuli viisi. Ässäsyöttöjä Orpo teki viisi ja Hämeenlinna neljä.

Hyökkäyksissä Hämeenlinna onnistui paremmin. Sen prosentit olivat 41, kun OrPon hyökkäysprosentti oli 32. Vastaanottoprosentti OrPolla oli 51 ja Hämeenlinnalla 48.

Hämeenlinnan joukkueesta Owokoniranin perässä tehokkaimpia olivat Jenny Mosser (14/+5) ja Vera Klimovich (6/+6). PRO-liberona palkittiin Hämeenlinnan Tuuli Tuominen.

OrPo on vielä neljäntenä sarjataulukossa

Sunnuntain otteluiden jälkeen OrPo on sarjataulukossa yhä neljäntenä 36 pisteellä. Edellä kolmantena on LP Kangasala 43 pisteellä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Viidentenä on ensi viikolla Orivedelle vieraaksi tuleva LP Viesti. Sillä sarjapisteitä on 22 ja otteluita se on pelannut kaksi vähemmän kuin OrPo. LP Viesti pelaa myös ennen OrPo-ottelua torstaina vierasottelun Hämeenlinnaa vastaan.

Leave a Comment