Yhteisvastuukeräys on alkanut ja tänä vuonna sen tuotoilla autetaan lapsia ja nuoria – Oriveden seurakunta järjestää myös yhteisvastuutapahtumia, joista yksi on Petri Laaksosen konsertti

Yhteisvastuukeräys 2023
Yhteisvastuukeräys 2023 on alkanut.

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys on alkanut. Tänä vuonna se kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn.

Yhteisvastuu näkyy myös Oriveden seurakunnan toiminnassa. Helmikuun aikana seurakunta järjestää muun muassa viisi Yhteisvastuutapahtumaa.

Ensimmäinen tapahtumista on ensi sunnuntaina, jolloin Majataloiltapäivää vietetään diakonia ja yhteisvastuun merkeissä Oriveden seurakuntakeskuksessa.

Laskiaistiistaina yhteisvastuu näkyy Juupajoella Toivon Tuvalla aamupäivällä pidettävissä Laskiaismyyjäisissä sekä illalla Seurakuntalassa pidettävässä perheiden Yhteisvastuutapahtumassa.

Myös Orivedellä pidetään myyjäiset Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Niiden vuoro laskiaistiistain jälkeisenä perjantaina ja paikka on Oriveden S-market.

Yhteisvastuukonsertissa esiintyy Petri Laaksonen

Helmikuun viimeisenä sunnuntaina Oriveden seurakunta järjestää Oriveden kirkossa konsertin, jonka tuotto menee kokonaan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Konsertissa esiintyy Petri Laaksonen, joka on luvannut konsertin ohjelmiston olevan tuhti kattaus hänen tuotannostaan maan ja taivaan väliltä.

Viime vuonna 60 vuotta täyttäneen Laaksosen konsertin nimi on Hyvä voittaa. Se tulee hänen uudesta laulustaan.

Laaksosen ura alkoi 1980-luvun puolivälissä, kun hän sävelsi voitokkaasti Suomen euroviisusävelmät Eläköön elämä ja Sata salamaa. Sittemmin Laaksosen kynästä on syntynyt myös Anna Erikssonin euroviisuhitti Oot voimani mun sekä lukuisa määrä muita lauluja Suomen eturivin artisteille.

Ensilevynsä Laaksonen julkaisi vuonna 1994. Suomalaisten sydämiin hän on itsensä laulanut muun muassa sävelmällään Täällä Pohjantähden alla.

– Olen aina tiennyt mistä laulan, mutta nyt myös elän todeksi tuoreemmalla tavalla laulujen tarinaa niitä laulaessani. Nyt on aika laulaa elämästä! Elämä, toivo rakkaus. Niistä on uuden levyn laulut tehty, kertoo Laaksonen konsertissa kertovassa tiedotteessa.

Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua ja tehdä lahjoituksen monella tavalla, esimerkiksi Oriveden seurakunnan nettisivujen kautta.

Keräyksen tuotosta osa jää omaan seurakuntaan

Yhteisvastuukeräykseen voi lahjoituksen tehdä muun muassa Oriveden seurakunnan nettisivujen kautta.

Keräyksen tuotosta 40 prosenttia annetaan Suomessa nuorten hyväksi tehtävään työhön Aseman Lapset ry:n ja seurakuntien kautta.

Varoja käytetään muun muassa pitkittyneiden ja laajentuneiden koulukiusaamistapausten selvittämiseen sekä katusovitteluun, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset.

Keräävä seurakunta saa puolestaan keräyksen tuotosta varoja nuorten tukemiseen ja muuhun oman alueen auttamistyöhön.

Apua muun muassa maanjäristysten uhreille

Tuotosta 60 prosenttia käytetään maailman katastrofialueiden ihmisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Yhteisvastuu-sivustolla kerrotaan, että katastrofirahaston kautta tuetaan humanitaarisen avun muodossa heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä maailman katastrofien keskellä.

Avustustarpeiden syitä ovat useimmiten luonnonkatastrofit, kuten maanjäristykset, aseelliset konfliktit ja äkilliset onnettomuudet.

Yhteisvastuukeräyksen brändiä on myös tälle vuodelle uudistettu. Teemavärinä on nyt pinkki ja keräyksen uusi teemalause on Tehdään yhdessä toisille se, mitä tahtoisimme itsellemme tehtävän.

Yhteisvastuukeräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Juttua on muokattu 13.2.2023 klo 10.26: Juttuun on korjattu tieto, että Orivedellä pidetään laskiaistiistain jälkeen Yhteisvastuumyyjäiset perjantaina. Jutussa väitettiin ensin virheellisesti, että myyjäiset olisivat torstaina.

Leave a Comment