50 vuotta sitten: Kotipohjan maatalousmyymälä avattiin uusissa tiloissa

vanha vuosikerta, Kotipohjan maatalousmyymälä
Toimitusjohtaja Sulo Komonen ja osastopäällikkö Matti Seppälä Kotipohjan uudessa maatalousmyymälässä.

Maanantaina helmikuun 12 päivänä avasi Kauppakunta Kotipohja Maatalousmyymälän entisessä Pölkkysen kiinteistössä.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Haastattelimme osastopäällikkö Matti Seppälää maatalousmyymälän avajaisissa ja hän kertoi lehdellemme Kauppakunta Kotipohjan maatalouskaupasta seuraavaa:

Maataloustuote- ja tarvikekauppa näyttelee eritttäin merkitsevää osaa Kotipohjan myynnistä. Viime vuonna edellämainittu myynti oli 5,9 miljoonaa markkaa, eli runsas 32 % koko myynnistä.

Tähän asti käytiin maatalouskauppaa rautaosaston ja maatalousosaston yhteisissä tiloissa. Tilat kävivät molemmille toiminnoille ahtaiksi. Tilojen puute esti tehokkaan tavaravalikoiman kehittämisen ja muutenkin haittasi toimintaa. Näiden tilojen vapauduttua Kotipohjan käyttöön siirsimme tänne maatalouskaupan. Samoin lämpö- ja vesijohtotarvikkeet. Näissä nyt kunnostetuissa tiloissa voimme palvella asiakkaitamme entistä tehokkaammin omana erillisenä erikoisosastona. Täällä voimme monipuolistaa tavaravalikoimme, nopeuttaa palvelua ja saamme kaikki tämän alan toiminnat samaan paikkaan.

Sisätiloihin olemme asettaneet esille siemenet, puutarhatarvikkeet, rehut, lannoitteet, kasvinsuojelutarvikkeet, karjatalous- ja navettavälineet, varaosat, öljyt, pienemmät koneet. Tämän rakennuksen laajaan pihaan tuomme esille suuremmat koneet. Olemme myös varanneet tilat viljanäytteiden tarkastamista varten.

Aikaisemmin mainitsin täältä myös löytyvän tilat lämpö- ja vesijohtotarvikkeille. Tätä puolta kaupastamme olemme laajentaneet huomattavasti. Täältä löytyy heti varastosta kaikki normaalissa asennustoiminnassa tarvittavat tarvikkeet. Suurempiin lämpö- ja vesiasennustöihin olemme valmiit tekemään tarjoukset. Tavaran toimitamme nopeasti suoraan keskusliikkeemme varastosta rakennuspaikalle.

Vielä muutama sana tämän hetken kaupasta.

Konekauppa on nyt ajankohtainen. Ennakko-ostot saapuvat näinä päivinä varastoomme. Olemme ostaneet viime vuoden puolella ja niiden hinta on edullinen. Hyvitämme kunnon hinnan vaihtokoneesta.

Siemenvalikoimat runsaimmillaan. Laajat valikoimat puutarhatarvikkeita, kukkasipuleita ja kasvitarhan siemeniä.

Aikoinaan tehty lannoitekauppa varmistaa määräaikaisen toimituksen edulliseen hintaan.

Toivon, että tämä erikoisosasto täyttää sille asetetut vaatimukset ja palvelee koko toimialueemme maatalouskauppaa. Se tukee myös myymälöiden toimintaa tällä alalla.

Tervetuloa tekemään edullisia ostoksia.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 15.2.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment