Fortunan edustus otti komean vierasvoiton – valmentaja kuvailee ottelua kuitenkin ailahtelevan vaikeaksi

Fortuna, maalivahdit
Fortunan maalivahtikaksikko on Jere Laaksonen (vas.) ja viime lauantaina voitokkaasti maalinsuulla debytoinut Vertti Rasi. Kuva: Päivi Kettumäki

Fortuna intoutui maali-ilotteluun Nokialla III-divisioonan 2. lohkon vieraspelissä paikallista Sablesia vastaan.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli Fortunalle 3–4, mutta toisessa erässä nokialaisten verkko heilui kuudesti. Maaleja oli siis kasassa jo kymmenen.

Viimeisessä erässä Fortunan ote hieman hellitti ja Sables kavensi loppulukemiksi 6–10.

– Pelin ensimmäinen erä oli hankala ja lukemat 3–4 kertoo sen. Toiseen erään tultiin taas normaalina pelaavana joukkueena ja näytettiin, miten peli kulkee, kun kunnolla pelataan. Vastustaja ei vaan pysynyt kyydissä mitenkään, kertoi Fortunan edustuksen vastuuvalmentaja Janne Saarinen.

– Kolmatta erää en osaa oikein edes kuvailla. Liekö oli jo hyvän olon tunne puserossa, mutta ei vaan saatu mitään aikaiseksi. Onneksi meillä oli turvallinen johto. Sen turvin pisteet lähtivät meidän mukaan. Kokonaisuutena peli oli ailahtelevan vaikea, Saarinen jatkoi.

Leskelä teki neljä maalia

Fortunan kovin pisterohmu oli jälleen Ville Leskelä. Leskelä teki peräti neljä maalia ja antoi kaksi maaliin johtavaa syöttöä.

Lisäksi maininnat ansaitsee Fortunan pakki Pyry Norrila, joka keräsi puolestaan viisi syöttöpistettä. Neljään tehopisteeseen ylsivät Mikke Lehtinen (1+3) ja Santeri Syvänen (1+3). Matti Aho teki kaksi maalia.

Fortunan edustus on sarjataulukossa nyt yhdeksäntenä tasapisteissä Ruoskan kanssa. Ruovesiläiset ovat taulukossa kuitenkin edellä paremman maalieron ansiosta.

Kahdeksannesta pudotuspelipaikasta taistelee myös pisteen päässä Fortunasta oleva PK 83. Ottelut menevät sen verran ristiin, että kuka tahansa näistä kolmesta voi jatkaa pudotuspeleihin.

Fortunalla on jäljellä kaksi kotipeliä, joista ensimmäinen pelataan lauantaina tamperelaista JälkiHiki Hockeyta vastaan. Viikkoa myöhemmin on ottelu Virtain Kiekko-Karhuja vastaan.