Tapaaminen kolmen kesken osoitti, että yhteinen tavoite autoalan koulutuksen pitämiseen Orivedellä vaatii tilakysymyksen ratkaisua kevään ja alkukesän aikana – nykyisissä tiloissa jatkaminen ei oikein Tredu-Kiinteistöjä innosta, mutta vaihtoehtoakaan ei ole löytynyt

Tredun autoalan tutkintokoulutuksen jatkosta Orivedellä neuvoteltiin viime viikon tiistaina Tredun ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n sekä kaupungin edustajien kesken.

Kaupungin edustajina neuvotteluun osallistuivat kaupunginhallituksen puheenjohtajat, lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtaja, kasvatus- ja opetusjohtaja, kaupunginjohtaja, talous- ja hallintojohtaja, elinvoimajohtaja sekä tekninen johtaja.

Neuvottelussa todettiin, että kaikilla osapuolilla on yhteinen tavoite autoalan koulutuksen säilyttämiseksi Orivedellä. Koska autopuolen tilojen vuokrasopimus on irtisanottu päättyväksi jo kuluvan vuoden heinäkuun lopussa, on tilakysymys kiireisin ratkaistava.

Tredu-Kiinteistöjen näkökulmasta ei vuokrasopimuksen jatkoa pidetä järkevänä, koska esimerkiksi taloteknisten lämmitys- ja muiden ratkaisujen takia se vaatisi myös muiden, jo tyhjillään olevien tilojen lämpimänä pitämistä.

Kiinteistön osalta onkin käytävä erilliset neuvottelut kaupungin ja Tredu-Kiinteistöt ry:n välillä, jonka jälkeen neuvotellaan lisää koulutusjärjestelyistä Tredun kanssa.

Kaupunginhallitus evästi neuvottelijoita tarjouksen tekoon Tredu-Kiinteistöille. Jollakin aikavälillä Tredun käytössä olevan tontin toivotaan päätyvän kaupungille.

– D-osan, jossa autoalan koulutus on, toivotaan kuitenkin säilyvän, jotta koulutus voisi siellä jatkua, tiivistää neuvotteluun osallistunut talous- ja hallintojohtaja Marjatta Lilja kaupunginhallituksen kantoja.

Leave a Comment