Yritetty on moneen paikkaan – tuoreimmasta ehdotuksestakin saatu palautetta asemanseudulta: ei tänne, joten koirapuistoaloite jäi tuloksetta ja esitetään loppuun käsitellyksi

Matkan varrella ehdittiin perustaa ja kuopatakin koirapuistoyhdistys aktiivien turhauduttua. Tässä heitä koirineen, vas. Tiina Lähteenmäki, Lauriina Lehtonen ja Mari Nurmia. Arkistokuva: Kati Pääkkönen.

Kolmen Oriveden kaupunginvaltuutetun marraskuussa 2020 tekemä aloite koirapuistosta ja koirien uimapaikoista näyttää olevan tiensä päässä. Koirapuistoa yritettiin jo vuonna 2012 vauhdittaa aloitteella, eikä toinen kertakaan tuottanut tulosta, vaikka useampia ehdotuksia paikaksi tuotiin esille.

Koirapuistoa on soviteltu milloin Tähtiniemeen, milloin Ysitien tuntumaan, mutta ehdotukset on yksi toisensa jälkeen tyrmätty joko kaavoituksellisin perustein tai lähiasukkaiden vastustuksen takia. Viimeksi koirapuiston sijainnista järjestettiin myös asukaskysely. Kyselyyn saatiin kaikkiaan 41 vastausta.

Ehdotukset ammuttu alas kerta toisensa jälkeen

Uusin ehdotus oli sijoittaa koirapuisto Laitamon alueelle, mutta siitäkin tuli kaupungille kaksi vastustavaa kirjelmää. Niissä vastustetaan teknisen lautakunnan esittämää paikkaa Pasin tehtaan tuntumassa, koska se on asutuksen keskellä.

Kirjelmän lähettäjät pelkäävät tulevan häiriöitä koirien haukunnasta ja liikenteen lisääntymisestä. Toisessa kannanotossa korostetaan, ettei esitetyn paikan läheisyydessä ole pysäköintipaikkaa.

Kaupunginhallituksen ei auttanut runsaan kahden vuoden yrittämisen jälkeen muu kuin kirjata päätökseksi, ettei Oriveden kaupungilla ole osoittaa paikkaa valtuustoaloitteen mukaista koirapuistoa varten ja todeta aloite loppuun käsitellyksi. Asia menee vielä valtuuston puitavaksi.

Lisäksi kaupunginhallitus toteaa perusteluna, että Hirsilässä on Oriveden Seudun Koirakerho ry:n hallinnoima alue vastaavaa toimintaa varten, joten kaupungin alueelle perustettavasta uudesta koirapuistosta ei saada merkittävää lisähyötyä. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin koirapuisto.

Leave a Comment