Oriveden Ponnistuksen yleisurheilijat ovat aloitelleet hallikautta – Aino Suorsa paransi ennätystään kahdesti kisan aikana

Aino Suorsa ja Anna Pyykkö kilpailivat viikonloppuna Helsingissä. Suorsa paransi seiväsennätystään kahdesti. Pyykölle tärkeintä oli saada kisakausi avattua pitkän tauon jälkeen. Kuva: Suorsan ja Pyykön albumista

Oriveden Ponnistuksen N22-sarjaan tänä vuonna siirtyneet yleisurheilijat Aino Suorsa ja Anna Pyykkö kilpailivat viikonloppuna Helsyn hallikilpailuissa Helsigin Liikuntamyllyssä.

Aino Suorsa paransi ennätystään kahdesti seiväskilpailun aikana. Hän hyppäsi ensin uudeksi ennätyksekseen 3,35 ja paransi tätä kilpailun aikana vielä kymmenen senttiä. Entinen ennätys oli 3,31.

Uudella ennätyksellään 3,45 Suorsa sijoittui naisten seiväskilpailussa viidenneksi. Kilpailun voiton vei EsboIF:n Saga Andersson tuloksella 4,30.

– Uusi enkka on totta kai aina positiivinen asia, varsinkin kun sitä on pitkään haettu, mutta vielä jäi kisasta vähän hampaankoloon ja parannettavaa loppuhallikauteen, Aino Suorsa toteaa.

Aino Suorsa aloitti hallikautensa tammikuun puolivälissä Pajulahden seiväskarnevaaleilta. Hän oli siellä neljäs tuloksella 3,30.

Valmentaja Jaakko Hassi pitää myös Anna Pyykön hallikauden avausta Helsingissä lupaavana viime vuoden sairastelujen jälkeen. Pyykkö juoksi 60 metriä aikaan 8,30. Hän oli alkuerässään kolmas.

Naisten 60 metrillä oli 48 osallistujaa. Espoon Tapioiden Anna Pursiainen juoksi finaalissa voittoon ajalla 7,39.

Pituudessa Pyykkö sijoittui seitsemänneksi. Paras tulos 5,11 syntyi ensimmäisellä hyppykierroksella. Voiton vei Tampereen Pyrinnön ottelija Saga Vanninen kotimaisella kärkituloksella 6,29.

– Kisoista jäi hyvä fiilis, vaikka omat tulokset eivät ihmeellisiä olleet. Tärkeintä oli saada kisakausi avattua pitkän tauon jälkeen. Treenit ovat menneet hyvin, niin varmasti tulokset vielä paranevat, kun saa lisää kisoja alle, Anna Pyykkö uskoo.

Juttua muokattu 31.1. 2023 kello 8.58: Lisätty Aino Suorsan kommentti.

Leave a Comment