Ei pelata kuin kolme erää, tiesi Kangasalan valmentaja Arttu Keränen ennen Pirkanmaan paikallisottelua – ja oikeassa oli, sillä OrPo vei huikean ottelun 0–3 ja nujersi Kangasalan toisen kerran peräkkäin

OrPo, LP Kangasala
Harvinaista herkkua! OrPo päihitti LP Kangasalan sen kotiluolassa eräluvuin 0-3. Sitä oli syytäkin tuulettaa! Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Ei painanut OrPon pelaajien jaloissa lauantainen ottelu JymyVolleyta vastaan, kun se kohtasi sunnuntaina LP Kangasalan vieraissa. OrPo vei ottelun puhtaasti 0–3 (21–25, 27–29, 23–25).

Lue myös: OrPo taisteli ja otti kotiottelusta tärkeät pisteet – ”Olen todella ylpeä joukkueestani”, totesi illan kuningatar Ada Aronen

Ennen ottelua LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen totesi haastattelussa, että illasta selvitään kolmessa erässä. Ja oikein hän ennustikin, kun Orpo vei ottelun kolmessa erässä ja samalla myös Pirkanmaan derbyn.

Kangasala voitti OrPon nimittäin vain kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuun lopussa. OrPo voitti kotihallissaan Kangasalan marraskuussa eräluvuin 3–1 ja nyt tilastoihin kirjattiin myös upea vierasvoitto eräluvuin 0–3.

Torjunnoissa OrPo onnistui heti

Ensimmäisessä erässä OrPo pääsi jo neljän pisteen karkumatkalla ja oli viemässä erää itselleen tilanteessa 15–19. Kangasala hinautui kuitenkin vielä rinnalle tilanteeseen 21–21. OrPo oli kuitenkin erän lopussa terävämpi, teki vaadittavat neljä pistettä ja vei erän.

Koko erän aikana ja erityisesti erän lopussa loisti Jessika Mursula. Erän kaksi viimeistä pistettä OrPolle tuli hänen torjunnoistaan. Kaiken kaikkiaan Mursula teki ensimmäisessä erässä viisi torjuntapistettä.

Toisesta erästä tuli varsinainen trilleri, joka venyi jatkopisteille saakka. Kangasala karkasi heti neljän pisteen päähän hyvän hyökkäyspelinsä, mutta myös OrPon virheiden vuoksi. Kun tilanne oli 12–7, otti OrPon valmentaja Andrea Carasi aikalisän.

Tauko auttoi, sillä OrPo otti syöttövuoron itselleen, kuroi Taija Kaukorannan syöttövuorolla eron kiinni ja tilanne oli siis 12–12. Tämän jälkeen joukkueet keräsivät pisteitä lähes tasatahtia. Erän lopettamista pääsi kuitenkin kokeilemaan ensimmäisenä OrPo.

Kangasalan hyökkäykset kuitenkin toimivat ja se pääsi vuorostaan yrittämään erän lopettamista, kun pistetilanne oli 25–24. Ada Aronen torjui OrPolle pisteen, joten ratkaisu siirtyi jälleen eteenpäin. Lopulta erän ratkaisi vasta viides eräpallo. Sen laittoi lattiaan Daria Butkevych.

OrPo, LP Kangasala
Ada Aronen oli liekeissä jo lauantaina ja tahti oli kova myös sunnuntaina. Jessika Mursula teki kovan tuloksen tuomalla OrPolle torjunnoillaan kuusi pistettä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Jännitystä riitti viime metreille

Kolmannen erän alussa OrPo oli vahva. Torjuntapeli oli kunnossa koko ottelun ajan ja kolmannen erän alussakin kuudesta ensimmäisestä pisteestä kolme OrPo sai torjunnoillaan. Tilanne oli nopeasti OrPolle 2–7, mutta jo hetken päästä oltiin jo tasalukemissa 11–11.

OrPo pääsi muutaman pisteen karkumatkalle, mutta Kangasalan Iida Pöllänen nousi johtavaksi pelaajaksi kentällä ja teki joukkueelleen lyhyessä ajassa neljä pistettä. Tilanne oli 16–17, kun OrPo käytti aikalisän. Tämän jälkeen OrPo nousi neljän pisteen johtoon tilanteeseen 17–21.

Erä- ja ottelupallotilanteeseen 20–24 joukkueet etenivät napsimalla vuorotellen yhden pisteen. Kangasala ei luovuttanut tilanteessa, vaan nousi vielä kamppailemaan erän voitosta tilanteeseen 23–24. Viimeistä palloa OrPo ei kuitenkaan vastustajalle antanut. Erän ja ottelun OrPolle päätti Daria Butkevych.

OrPo, LP Kangasala
Passari Taija Kaukoranta sai pyörittää peliä mieluisalla tavallaan. Passeista pääsi iskemään muun muassa Ada Aronen. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

”Tämä oli meiltä kaikilta todella hyvä suoritus”

OrPon parhaana pelaajana palkittiin Taija Kaukoranta. Lehdistötilaisuudessa hän totesi voiton maistuvan makealta.

– Makea fiilis ja hienoa saada kolme pistettä. Pelimme kulki niin kuin pitikin. Meillä ei ollut suuria ongelmia ja saimme kaikki mukaan peliin. Tämä oli meiltä kaikilta todella hyvä suoritus, Kaukoranta totesi.

Kaukoranta arvioi, että voitto OrPolle tuli hyökkäyspään onnistumisten ansiosta.

– Pääsin hyvistä vastaanotoista pyörittämään omaa peliäni ja hyökkääjät mäiskivät palloa hyvin. Toki oli tiukkoja eriä ja niitä on mahtavia pelatakin, mutta veikkaan, että meidän vastaanotto onnistui. Olimme myös hyviä torjunnoissa.

Kaukoranta myös uskoi, että joukkue on vasta matkalla kohti parasta peliään.

– Me tiedämme, että olemme hyvää kohti menossa. Tästä pystymme siis vielä parantamaan.

LP Kangasalan parhaana palkittiin libero Tiiamari Sievänen.

– OrPo oli tänään kova. Uskon, että ottelu ratkesi henkiseen vahvuuteen. Me saimme pelattua hyviä paikkoja, mutta lähdimme puristamaan liikaa. Me emme päässeet olemaan niin tehokkaita kuin mihin tuolla pelillä olisi ollut mahdollista, Sievänen mainitsi.

OrPo, LP Kangasala
Daria Butkevych oli sunnuntaina OrPon tehokkain pelaaja. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

”Voimme voittaa kenet tahansa”

OrPon päävalmentaja Andrea Carasi nosti ottelusta esiin torjuntapelin. OrPo teki kolmessa erässä 16 pistettä torjunnoilla.

– Me emme myöskään antaneet periksi. Joukkueeni on nyt sellainen, että voimme voittaa kenet tahansa. Olen todella iloinen, sillä Kangasalaa ei ole helppo voittaa. Voimme pelata keväällä mitaleista.

LP Kangasalan Arttu Keränen näki, että Kangasalan häviön syynä oli hyökkäyspeli.

– Ottamatta OrPolta mitään pois, niin 16 torjuntaa kolmeen erään ei ole torjunnan hyvyyttä. Siihen tarvitaan myös huonoa hyökkäystä. Torjunnoista viisi tai kuusi tuli puhtaasti yksi vastaan yksi -hyökkäyksistä. Me olimme siis erittäin huonoja hyökkäyksissä. Se tuli todella yllätyksenä, miten huonosti hoidimme sen kolmannen kosketuksen, Keränen sanoi.

OrPon pelaajista tehokkaimmat olivat Daria Butkevych (16/+8), Linnea Kuusela (12/+7), Ada Aronen (12/+3) ja Jessika Mursula (9/+7). LP Kangasalasta vain Neea-Maria Joki teki 10 pistettä (10/+1). Netta Rekolan pistesaldo oli 9/+6.

Kangasala vei ottelun ässät 5–3 ja OrPo torjunnat 16–8. OrPon hyökkäysprosentti oli 42 ja Kangasalan 36. Syöttövirheitä OrPo teki 8 ja Kangasala 10.

Voitollaan OrPo nousi tasapisteisiin kolmanneksi Pölkky Kuusamon kanssa. Kumpikin joukkue on pelannut nyt 20 ottelua ja pisteitä ne ovat keränneet 35. Sarjaa johtaa Puijo Wolley 45 pisteellä ja toisena on LP Kangasala 39 pisteellä.

Seuraava ottelu OrPolla on perjantaina. Silloin se matkaa juuri Pölkky Kuusamon vieraaksi. LP Kangasala valmistautuu puolestaan ensi viikonlopun Suomen Cupin otteluihin.

Juttua on muokattu 30.1.2023 klo 7.08: Juttuun on lisätty ottelun tilastotietoja.

Juttua on muokattu 301.1.2023 klo 10.01: Juttuun on vaihdettu arkistokuvan tilalle kuvia sunnuntain ottelusta.

Leave a Comment