Ei hitti eikä huti, vaan todennäköisesti tarpeellinen – toivottavasti uusi silta saa ihmiset kipittämään

Paltanmäen uusi ylikulkusilta on avattu kävelijöille ja pyöräilijöille. Huomiota se on jo saanut runsaasti. Erityisesti sosiaalisen median keskusteluissa siltaa on arvioitu etenkin sen koristeina olevien sukkakuvioiden vuoksi.

Näidenkin sukkien kohdalla kyse on makuasioista: toiset tykkäävät, toiset eivät. Uskon, että keskustelu ja mielipiteiden vaihto olisi ollut täysin samankaltaista, vaikka sillan kaiteiden koristeena olisi ollut jotakin muuta. Yksi ryhmä olisi jälleen tykännyt ja toinen ei.

Myös sukkateoksen kustannuksista on puhuttu. Siihen käytetyille euroille kun olisi kuulemma ollut parempaakin käyttöä.

Oriveden kaupunki on omilla sosiaalisen median kanavillaan kertonut, että sukkateoksen kustannukset ovat kaiken kaikkiaan olleet noin 50 000 euroa. Summa on toki suuri, ja jokainen meistä osaisi sen varmasti sijoittaa johonkin tärkeämpään kohteeseen. Vuoden 2022 talousarviossaan kaupunki on kuitenkin varannut koko sillan rakentamista varten 900 000 euroa.

Valtakunnallisesti viime aikoina puheenaiheena on ollut liikkumattomuudesta kertyvät kustannukset. Jo pari vuotta sitten Oriveden hyvinvointitilinpäätöskin osoitti, että vähäisestä liikunnasta johtuvat kansansairaudet maksavat kaupungille vuosittain seitsemän miljoonaa euroa.

Toivottavasti uusi silta villasukkavaloineen saa ihmiset kipittämään. Silloin seitsemästä miljoonastakin voi jotakin tippua pois.

Leave a Comment