Oriveden apteekin apteekkari vaihtuu – apteekkiluvan hakijoiden joukossa orivesiläisittäin tuttu nimi

Oriveden apteekki
Oriveden apteekkiin on tulossa uusi apteekkari. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden apteekin apteekkari on vaihtumassa. Apteekkilupa kuulutettiin kirjallisesti haettavaksi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksessa 13. joulukuuta.

Hakuajan loppuun 12. tammikuuta mennessä Oriveden apteekin apteekkilupaa haki 16 henkilöä. Heidän joukossaan on muun muassa Orivedellä asuva Virtain apteekkari Hilkka Suorsa. Myös Kangasalan apteekin apteekkari Mikko Unkila on hakenut Oriveden apteekin apteekkilupaa.

Muut hakijat ovat Ville Andersson, Virpi Heikkinen, Eija Huhtakangas, Paula Kekki, Tytti Mäkinen, Anna Nurmi, Sari Peräkorpi, Sirkka Pihlanne, Mika Pulkkinen, Anu Skriko, Virpi Sundqvist, Tarja Teivainen, Riitta-Liisa Valjakka-Koskela ja Pirjo Zanocco.

Hakukuulutuksessa mainittiin, että apteekin tulee sijaita Oriveden kaupungissa. Lupaan liittyy myös ehto ylläpitää Korkeakosken sivuapteekkia.

Oriveden apteekki kuuluu kolmen viimeisimmän saatavilla olevan tilikauden (2019–2021) keskimääräisen lääkemyynnin liikevaihdon perusteella apteekkien suuruusluokkaan neljä, selviää Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen hakukuulutuksesta.

Viime vuodet apteekkarina Orivedellä on toiminut Jorma Ahonen.

Leave a Comment