Oriveden Ponnistuksen hiihtäjät kahmivat mitaleita piirinmestaruusviesteistä: neljä joukkuetta ja neljä mitalia, joista yksi ratkesi vasta maalisuorakamppailussa – ”Tuntui oikein kilpahiihdolta”

Pm-kultaa juhlittiin riehakkaasti. Kuva: OrPon hiihtojaosto

Oriveden Ponnistuksen kaikki neljä joukkuetta hiihtivät mitaleille Hämeenlinnassa järjestetyissä piirinmestaruusviesteissä. OrPo valtasi siis palkintopallipaikan jokaisessa sarjassa, johon osallistui.

Kultaa tuli N10-sarjassa, jossa viestiä veivät Alisa Teho, Mandi Kahilaniemi ja Vilma Haikka.

– Tuntui kerrankin oikein kilpahiihdolta, koska minulla oli jotenkin tosi hyvä hiihto ja sukset luistivat tosi hyvin. Meillä oli niin hyvä joukkue: Alisa on tosi sähäkkä aloittaja, ja Vilma taas on tosi hyvä ankkuri. Hän ei päästänyt ketään lähelle, ja minä olin ohittanut kaikki, jotka olivat edelläni, Mandi Kahilaniemi kertaa kisan kulkua.

Hopealle ylsivät M8-joukkue Eetu Hämäläinen, Sisu Syrjä ja Anssi Teho kuten myös samanikäisissä tytöissä Moona Tankkala, Wenla Waris ja Liisi Ruissalo.

– Ainut varma mitali oli P8-sarjassa, jossa oli mukana kaksi joukkuetta. Muissa sarjoissa oli useampia joukkueita, kertoo Oriveden Ponnistuksen hiihtojaoston puheenjohtaja Markus Hämäläinen.

Oriveden Ponnistuksen N10-sarjan tytöt nappasivat piirinmestaruusviestikultaa. Sekös maistui hiihtäjille! Kuva: OrPon hiihtojaosto

Pronssi ratkesi loppukirissä

Orpolaisittain tiukin kamppailu mitalista käytiin T12-sarjassa, jossa lopulta pronssille hiihtivät Elli Leppä, Siiri Jokinen ja Emmi Hämäläinen.

– Mitali meni maalisuorataisteluksi, Markus Hämäläinen kertoo.

Neljän joukkueen lisäksi N14-sarjassa OrPo kisasi piirinmestaruusviestien ulkopuolella yhteisjoukkueella Tampereen Hiihtoseuran kanssa. Joukkue tuli maaliin toisena. OrPon Roosa Tehon ja Amanda Onnelan kanssa siinä hiihti Hertta Ikonen.

Oriveden Ponnistuksen hiihtäjät pääsivät tuulettamaan pm-viestimitaleja Hämeenlinnassa. Kuva: OrPon hiihtojaosto

Kannustusta riitti

Markus Hämäläinen iloitsee totta kai viestimenestyksestä, mutta myös siitä, että viestijoukkueisiin oli saatu mukaan uusia hiihtäjiä.

– Meillä oli muun muassa hiihtokoulusta mukaan saatuja ensikertalaisia, jotka eivät viesteissä ennen ole hiihtäneet. Viestihiihto tarjoaa mukavaa vaihtelua ja jännitystä muuten yksilölajiin.

Hämäläinen uskoo OrPon viestimenestyksen salaisuudeksi tasaisuuden.

– Olemme joka vuosi saaneet kolme kohtalaisen tasaista hiihtäjää joukkueisiin.

Myös hyvä yhteishenki ja iloinen meininki siivittivät orpolaisia Hämeenlinnassa.

– Oriveden Ponnistuksella oli Hämeenlinnassa kyllä varmasti äänekkäin kannustus, Hämäläinen vakuuttaa.

N10-sarjan hiihtäjät tekivät sydämen ykköskorokkeelle kiivettyään. Kuva: OrPon hiihtojaosto

 

Leave a Comment