Juupajoki haki avustusta kahden, mutta sai yhden koulunuorisotyöntekijän palkkaamiseen – myös toimistosihteeri etsinnässä

Juupajoen kunnanhallitus on myöntänyt täyttöluvan kokoaikaisen koulunuorisotyöntekijän palkkaamiseen helmikuun alusta vuoden loppuun.

Alun perin Juupajoen kunta havitteli kahden koulunuorisotyötä tekevän nuorisotyöntekijän palkkaamista vuoden 2024 loppuun hakiessaan aluehallintovirastolta erityisavustusta.

Aluehallintovirasto asetti viime syyskuussa haettavaksi erityisavustusta kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseen ja kehittämiseen. Avustukset ovat osa koronakriisin jälkeisiä elvytystoimia. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia, tukea nuorten elämäntaitoja ja ehkäistä syrjäytymistä.

Koska Avi myönsi Juupajoen kunnalle haettua pienemmän summan, 35 000 euroa, palkataan yksi koulunuorisotyöntekijä loppuvuodeksi. Kunnan omavastuuosuus on kymmenen prosenttia.

Koulunuorisotyötä toteutetaan koulukeskuksella. Koulunuorisotyöntekijä toimii yhteistyössä opettajien ja kouluhenkilökunnan kanssa, mukana nuorisopalveluiden ja koulun välisessä yhteistyössä sekä linkkinä koulun ja kodin välillä.

Tarve toimistosihteerille

Juupajoen kunnanhallitus on myös muuttanut maaseutuasiamies-toimistosihteerin viran toimistosihteerin toimeksi ja on myöntänyt täyttöluvan kokoaikaisen vakituisen toimistosihteerin rekrytoimiseen.

Toimelle myönnettiin täyttölupa maaliskuun alusta alkaen. Toimistosihteeri tulee vahvistamaan kunnan hallintotiimiä.

Kunnan sihteerityön resursseja on ollut tarpeen organisoida uudelleen eläköitymisen vuoksi. Toimistotiimissä on lisäksi ollut täyttämättä maaseutuasiamies-toimistosihteerin virasta 50 prosenttia vuoden 2019 joulukuun alusta alkaen. Tämän vuoden alusta maaseutuasiamies siirtyi maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamista koskevan sopimuksen mukaisesti Lempäälän kunnan palvelukseen.

Lue myös: Laaja maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alue aloittaa toimintansa vuoden alussa – Orivedellä on yksi maaseutuhallinnon toimipisteistä

Leave a Comment