Hello Teenager: Miksi päätin tulla Oriveden lukioon?

Aino Pollari
Aino Pollari opiskelee toista vuotta Oriveden lukiossa. Kuva: Aino Pollarin kotialbumi

Jokaista 9. -luokkalaista odottaa tänäkin vuonna yhteishaun tekeminen. Toisille tulevan opinahjon valitseminen sujuu vaivattomasti, toisille se tuottaa enemmän haasteita. Vaikka voin onnekseni todeta, ettei yhteishakuni tekemisessä keväällä 2021 mennyt puolta tuntia pidempää, ei se tarkoita kuitenkaan sitä, ettenkö olisi tehnyt hieman ajatustyötä asian eteen.

Mietin lukiota valitessa eniten ajankäyttöä. Halusin säästää matkustamiseen kuluvan ajan harrastuksille ja muulle vapaa-ajalle, jotka ovat äärettömän tärkeitä oman jaksamiseni kannalta. 40 minuutin automatka Tampereen Norssin lukioon verrattuna viiden minuutin automatka Oriveden lukioon – kumpi tuntuu houkuttelevammalta?

Nimenomaan Norssin lukio oli yksi vaihtoehdoistani. Tutustumista kyseiseen oppilaitokseen kuitenkin hidasti pandemia, joka oli peruuttanut kaikki koulun esittelykierrokset. Myös henkilökohtainen plus-miinus listani oli yhteishakuun mennessä muodostunut hyvin epätasapainoiseksi kallistuen miinuksen puolelle Tampereen koulujen osalta.

Isot koulut eivät sittenkään houkuttaneet. Olenkin huomannut viihtyväni parhaiten pienissä ryhmissä. Kun opiskelijoita on vähemmän, opettaja kohtaa opiskelijan henkilökohtaisemmin. Omalla kohdallani se on innostanut ja motivoinut minua opinnoissa. Oriveden lukion opettajat ovatkin hyvin tsemppaavia ja heistä välittyy vilpitön välittäminen. Voin olla varma, että heidän puoleensa voi kääntyä asiassa kuin asiassa.

Myös lukion tuttuus veti puoleensa. Viihdyin yläasteella ja sen kuluminen niin nopeasti harmitti. Siksi Oriveden lukio tuntui luonnolliselta jatkumolta. Olen kuitenkin huomannut, ettei yläasteen läheisyys näy niin vahvasti lukiossa kuin olin aluksi ajatellut, mikä on ihan hyvä asia. Yläkoulu ja lukio ovat ihan omat maailmansa. Toki, jos vanhoja opettajia tulee ikävä, voi yläasteen puolella piipahtaa vaivattomasti.

Olen yhä edelleen tyytyväinen valintaani. Lukiossamme ei varmasti katoa opiskelijamassaan ja siellä saa yksilöllistä ja laadukasta opetusta. Siellä tutustuu täysin uusiin ihmisiin ja jo entuudestaan tutuista kasvoista tulee vielä tutumpia.

Nykyinen Oriveden yhteiskoulun ysiläinen: toivottavasti nähdään ensi syksynä Oriveden lukiossa!

Aino Pollari

Kirjoittaja on Oriveden lukion toisen vuosikurssin opiskelija ja Oriveden lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja.

Juttua on muokattu 13.1.2022 klo 14.20: Juttuun on lisätty tieto, että Aino Pollari Oriveden lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja. Valinta on tehty torstaina 12.1.2023.

Leave a Comment