Konsta Saarinen on mukana pohjoisen Tunturirallissa –  nuori kuljettaja lähtee haastajana nelivetoisten SM5-luokkaan

Konsta Saarinen, 2023
Orivesiläinen Konsta Saarinen kilpailee tällä kaudella rallin SM5-luokassa. Saarinen on mukana tammikuun puolivälissä ajettavassa Tunturirallissa. Kuva: Jari Niskanen

Vuodenvaihteen tienoilla 18 vuotta täyttänyt Konsta Saarinen on valmiina starttaamaan uransa kolmanteen Ralli SM -kisakauteen. Kauden ensimmäinen SM-kisa Saarisella on edessä tänä viikonloppuna, kun Pohjois-Suomessa ajetaan perinteinen Tunturiralli.

Rallitiimin tiedotteessa kerrotaan, että PR-Racingia edustava autourheilija on siirtynyt nyt nelivetoiseen kalustoon ja kilpailee uudistuneessa SM5-luokassa.

Orivedellä majaansa pitävä Konsta Motorsport -tiimi hankki viime kauden lopulla Mitsubishi Lancerin. Autosta ehdittiin saada hyvin kokemusta syyskauden sorateillä.

Sen sijaan alkutalven lumilta ei vielä ole kovin paljon treenikilometrejä kertynyt.

– Yksi testipäivä on ajettu piikkirenkailla kotimaisemissa, jonka lisäksi osallistuttiin tammikuun ensimmäisenä viikonvaihteena Piippola-ralliin, Konsta Saarinen kertoo tiedotteessa.

Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä onnistuivat testikilpailussa, josta tuloksena oli yleiskisan toinen sija Pohjois-Suomen rallien erikoismiehen Kai Hyttisen vanavedessä.

– Melko hyvä ja ehjä kisa ajettiin. Lopussa meni vähän aikaa spinnauksessa, jonka lisäksi saatiin kanssakilpailija kiinni yhdellä pätkällä, Saarinen kertaa.

– Auton säädöt ovat nyt kohdallaan, joten positiivisella mielellä päästään starttaamaan SM-sarjan avauskisaan Rovaniemellä. Luokassa on paljon uusia kilpailijoita ja monenlaista kalustoa, joten voimasuhteista ei vielä osaa sanoa mitään.

Saarisen edelliset kerrat Tunturirallissa ovat tuoneet hänelle omasta luokasta toisen ja neljännen sijan.

– Siinähän olisi hyvä tavoite, että niitä sijoituksia pystyisi pistämään paremmaksi, Saarinen toteaa.

Tunturirallina kansan suussa tunnettu Arctic Lapland Rally koostuu 11 erikoiskokeesta, joiden yhteispituus on 235 kilometriä.

Kisa käynnistyy perjantaina 13. tammikuuta Rovaniemen keskustasta. Ensimmäisen päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta ja lauantaina ajetaan kuusi pätkää.

Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantaina iltaseitsemän aikaan.

Leave a Comment