Fortunan edustus nappasi pisteen sarjan kärkijoukkueelta – taisteluntäyteinen kevätkauden aloitus osoitti noppaporukan pystyvän haastamaan myös lohkon kärkijoukkueet

Punakypäräinen Mikke Lehtinen taituroi kaksi maalia ja yhden maalisyötön Hokkareita vastaan. Kuva: Juha Itkonen

Fortunan edustus aloitti kevätkauden vauhdikkaasti kotihallissa Hämeenkyrön Hokkareita vastaan. Fortuna lähti otteluun altavastaajana. Hokkarit olivat ennen sunnuntain peliä III-divisioonan 2. lohkon kakkosena, ja edellisessä kohtaamisessa lokakuussa Hokkarit oli voittanut Fortunan murskaluvuin 11–4.

Hokkarit aloittivatkin odotetusti ja menivät 2–0 -johtoon, kun ensimmäistä erää oli pelattu vajaat viisi ja puoli minuuttia. Fortuna teki kuitenkin nopean vastaiskun. Ennen kuin Hokkareiden toisesta maalista oli kulunut minuuttia, oli Fortuna tullut 2–2 tasoihin Henri Aaltion ja Otto Anttilan maaleilla. Erän loppupuolella Hokkarit ottivat kuitenkin johdon uudelleen.

– Peli oli todella hyvää, ja kaikilla oli taisteluntäyteinen kevätkauden aloitus, kehui Fortunan vastuuvalmentaja Janne Saarinen.

Toiseen erään Fortuna tuli hyvällä jalalla. Ensin Mikke Lehtinen tasoitti 3–3:een ja sitten kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Juho Uusitalo vei Fortunan jo johtoon. Fortunan alle 16-vuotiaiden joukkueessa kapteenina pelannut ja tuolloin isoja tehoja tahkonnut Uusitalo palasi kaukaloon parin vuoden tauon jälkeen ja esiintyi heti edukseen.

Fortunan mentyä johtoon Hokkarit aloitti melkoisen myllytyksen, mutta onnistui ohittamaan ottelussa 57 kertaa torjuneen ja myös nipun paraatitorjuntoja esittäneen maalivahti J-P Syväsen vasta ylivoimalla.

Ratkaisu venyi jatkoajalle

Fortuna sai myös ylivoiman, ja Mikke Lehtinen iski illan toisen maalinsa upealla rannevedolla maalin kattoon. Näin Fortuna lähti kolmanteenkin erään johdossa. Kolmannessa erässä Hokkareiden jatkuva painostus tuotti tulosta ja joukkue tuli tasoihin. Ottelu ratkesi jatkoajalla Hokkareiden eduksi. Fortunalla oli myös paikkansa, eikä kaukana ollut ottelun kääntyminen isännille.

– Pelillisesti oltiin täysin pelissä mukana, ja maalipaikkoja riitti. Ei vain ollut onni myötä viimeistelyssä. Aina tietysti häviö harmittaa, mutta tällä kertaa peli oli silti todella hyvää, totesi Saarinen.

Jatkoaikatappio tarkoitti sitä, että voitollaan sarjakärkeen noussut Hokkarit pakotettiin jättämään yksi piste Orivedelle.

– Yksi piste lähempänä tavoitetta, Saarinen summasi.

Hokkarit-pelissä Fortuna osoitti pystyvänsä parhaimmillaan haastamaan myös lohkon kärkijoukkueet. Seuraavaksi vastaan asettuu vieraspelissä Ruoska Ruovedeltä lauantaina. Seuraava kotiottelu on 28. tammikuuta niin ikään Ruoskaa vastaan. Ruoska-otteluiden välissä käydään Urjalassa kohtaamassa sikäläinen SisuKiekko.