OrPo kypsytti LP Viestin vähemmillä virheillä, uusi passari selvisi hyvin tulikasteesta – Linnea Kuusela hyökkäsi rohkeasti entistä joukkuettaan vastaan, vaikka tunnustikin jännittäneensä

Piper Matsumoto (vas.) ja Siiri Vehmanen torjumassa Arita Ternavaa. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Oriveden Ponnistus peittosi LP Viestin kotihallissa erin 3–1 (18–25, 25–22, 25–14, 25–22) ja nousi makeallavoitolla sarjataulukossa taas kolmanneksi. Sen sijaan salolaisten sijoitus putosi kuudenneksi.

OrPon tuore passari Piper Matsumoto sai nyt tulikasteensa kotiyleisön edessä, hänet vaihdettiin kentälle ensimmäisen erän tilanteessa 11–16. Ensimmäinen erä hävittiin, mutta kaiken kaikkiaan Matsumoto hoiti tehtävänsä kunnialla ja parantanee edelleen, kunhan ehtii harjoitella lisää joukkueen kanssa. OrPolla on nyt kaksi hyvää passaria, jotka pystyvät pelaamaan nopeaa peliä.

Ensimmäisessä erässä salolaisten kapteeni, hakkuri Saana Lindgren tuntui oikein tehtailevan pisteitä, ja vielä toisessakin erässä hänellä oli hyvin merkittävä rooli pistenikkarina, mutta virheitäkin alkoi mukaan hiipiä, ja pelin loppua kohden hänen roolinsa muuttui pienemmäksi.

Lindgren palkittiin kuitenkin aiheesta joukkueensa parhaana. Hänen saaliinsa oli 21/+9 pistettä, mutta kun seuraavaksi parhaat jäivät vaatimattomiin tehoihin, yleispelaaja Dagmar Boom 13/+6:een ja keskipelaaja Kseniia Puhach 6/+2 pisteeseen, vaikea silloin on voittaa.

OrPon parhaaksi nimettiin tänään Linnea Kuusela, ja aiheesta. Hänen saaliinsa oli 20/+18 pistettä, ja Kuusela ilahdutti erityisesti tiukoissa paikoissa pelin kahdessa viimeisessä erässä. Hän teki ”hakkurin pisteet” ja osallistui yhtä lailla vastaanottoon ja puolustukseen.

Daria Butkevych joutui tällä kertaa tyytymään 12/+5 pisteeseen, mutta hänkin lämpeni mukavasti erityisesti kolmos- ja neloserässä.

Kakkoserän sitkeä työ tuotti tulosta

Ensimmäistä erää veivät vahvasti vieraat, toisessa erässä heille alkoi tulla enemmän virheitä. Vaikka vierasjoukkue hiipi vielä lopussa parin pisteen päähän, OrPon pelaajat tuntuivat uskovan itseensä ja jaksoivat taistella erävoitosta sitkeästi piste pisteeltä, ja tämä kantoi hyvää hedelmää.

Pitkä erätauko oli jotenkin herpaannuttanut LP Viestin, ja kolmoserää OrPo johti lähes alusta asti otteen vain parantuessa loppua kohden. Vastustajan jääminen 14 pisteeseen oli tästä selkeä osoitus.

Neljättä erää mentiin sitten hyvinkin tasatahtiin, eikä eroa tahtonut syntyä kummankaan hyväksi. Tilanteessa 20–20 Saana Lindgrenille tuli harvinaisempi syöttövirhe, takarajan rikko.

Mitä lienee Andrea Carasi joukoilleen viimeisellä aikalisällä neuvonut, joka tapauksessa OrPo eteni erä- ja otteluvoittoon vakuuttavasti Ada Arosen kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä ja Jessika Mursulan torjunnalla.

Tässä tilanteessa LP viestin pelaaja on tehnyt syöttövirheen ja jysäyttänyt sananmukaisesti verkon tötterölle. Piper Matsumoto (edessä) ja Daria Butkevych katsovat jo kohti seuraavaa pistettä. Kuva: Ari Keskinen.

Pitkä joulutauko näkyi vieraiden otteissa, OrPo pelasi huonon pelin alta pois jo viikolla

– Voittoa tultiin hakemaan, mutta pitkä tauko näkyi otteissa. Torjunta-puolustus sakkasi, ehkä siinä oli se ero. Jokainen peli on tärkeä, kommentoi Saana Lindgren pelin jälkeen.

Valmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan OrPo lopetti ensimmäisen erän jälkeen virheiden tekemisen, mutta LP Viesti ei pystynyt enää siihen.

– Vastaanotossa oltiin pehmeitä. OrPo hyökkäsi vahvasti, ja me oltiin liikaa Saanan varassa. Toisessa ja neljännessä erässä taisteltiin erävoitoista. Ehdottomasti parempi joukkue voitti. Joulutauko oli liian pitkä, ja se näkyi tämän viikon harjoittelussa ja nyt pelissä, hän jatkoi analyysia.

Linnea Kuusela myönsi, että jännitti ja pelissä oli erityistä latausta, kun vastassa oli entinen joukkue. Tästä huolimatta hän teki peräti neljä ässääkin. Kaiken kaikkiaan loistopeli Kuuselalta.

Valmentaja Carasi totesi, että OrPo alkoi pelata ensimmäisen erän jälkeen. Hämeenlinnan peli oli kuin harjoitus, ja nyt pelattiin. Dasha Butkevych palasi myös peliin.

Ässät menivät 8-7, syöttövirheet 13-13, torjunnat 10-6, hyökkäysprosentti 37-34 ja vastaanotto 41-49 prosenttia.

Ensi viikonloppuna OrPo matkustaa pohjoiseen Arctic Volleyn vieraaksi.

Leave a Comment