Junaliput saa nyt ostaa neljän kuukauden ajan halvemmalla – joukkoliikenteen tilapäinen alv-alennus näkyy lipunhinnoissa

Junalippujen hinnat ovat nyt halvempia huhtikuun loppuun asti, sillä VR on siirtänyt joukkoliikenteen tilapäisen alv-alennuksen suoraan lipunhintoihin.

Tiedotteessaan VR kertoo, että kaikki junaliput myydään verovapaasti huhtikuun loppuun asti riippumatta matkan ajankohdasta tai lipunostokanavasta.

Lue myös: Nyssen lippujen hinnat eivät laske, vaikka joukkoliikenne vapautetaan arvonlisäverosta – sen sijaan lippujen hintojen korotusta siirrettiin neljällä kuukaudella

Veroalennus koskee kaikkia junalippuja, joten verovapaat hinnat voi hyödyntää myös kausi- ja sarjalipuissa, jolloin itselleen voi hankkia verottomat junamatkat peräti vuodeksi eteenpäin.

Junalippujen lisäksi veroalennus koskee lähes kaikkia lisäpalveluita, kuten Ekstra-luokan tai ravintolavaunun yläkerran paikkoja ja hyttejä. Myös autot, lemmikit ja polkupyörät matkustavat verovapaasti, kun lippu on ostettu tammi-huhtikuun aikana, tiedotteessa listataan.

Poikkeuksena on matkan peruutusturva, joka kuuluu eri verokantaan ja säilyy normaalihintaisena.

Veroalennus on tilapäinen, ja tavallinen 10 prosentin arvonlisävero palaa junalippujen hintoihin 1. toukokuuta alkaen.

Leave a Comment