Poliisilla piti kiirettä uudenvuodenaattona – Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella yli 700 tehtävää, Orivedellä 17 ja Juupajoella neljä

Sisä-Suomen poliisi tiedotti alkuviikosta, että uudenvuodenaatto oli perinteiseen tapaan poliisille yksi vuoden kiireisimmistä vuorokausista. Tiedotteen mukaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella kirjattiin vuorokauden aikana yli 700 poliisitehtävää.

Poliisia kerrotaan työllistäneen etenkin ilotulitteisiin ja yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät tehtävät. Myös rikosperusteisia tehtäviä tiedotetaan olleen runsaasti. Esimerkiksi Pirkanmaalla rikoksesta epäiltynä kiinniotettuja tiedotetaan olleen yhtä paljon kuin häiriökäyttäytymisen tai päihtymyksen vuoksi putkaan tuotuja.

Orivedellä tehtäviä oli uudenvuodenaattona 17. Rikoskomisario Tuomas Luhtaniemen mukaan ne ovat koskeneet muun muassa päihtyneitä henkilöitä ja epäiltyjä henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia.

– Eli epäiltyjä pahoinpitelyjä, hän täsmentää.

Poliisilla oli Orivedellä myös liikennetehtäviä.

– Liikenteessä on ollut tehtäviä laidasta laitaan. Pysäytyksiä ja epäiltyjä rattijuopumuksia. Osa liikennetehtävistä johtaa jatkotoimenpiteisiin ja osa ei. Mitään maata mullistavaa ei ole tapahtunut, Luhtaniemi muotoilee.

Jouluaattona poliisilla oli Orivedellä seitsemän tehtävää, jotka koskivat Luhtaniemen mukaan enimmäkseen häiriökäyttäytymistä.

Juupajoella poliisilla oli jouluaattona vain yksi tehtävä. Poliisi sai tuolloin ilmoituksen loukkaantuneesta eläimestä.

Uudenvuodenaattona tehtäviä Juupajoella oli neljä, joista yksi on epäilty henkeen ja terveyteen kohdistunut rikos.

– Asia on esitutkinnassa. Sen enempää en kommentoi, Luhtaniemi toteaa.