Joulukuusien keräys kotipihasta muuttuu maksulliseksi – orivesiläisiltä veloitetaan hiukan vähemmän kuin juupajokelaisilta

Joulukuuset kerätään jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana, tiedottaa Pirkanmaan Jätehuolto.

Keräys on jatkossa maksullista myös biojäteasiakkaille. Kuuset kerätään lisäjätteen hinnalla, joka on Orivedellä 5,55 euroa ja Juupajoella 6,67 euroa per kuusi.

– Kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biolaitoksessa Biomyllyssä biokaasuksi ja lannoitteeksi, sanoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollon tiedotteessa.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi viedä sekajäteastian vierelle. Tällöin kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä. Sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Pirkanmaan Jätehuolto ohjeistaa asiakkaita viemään kuusen jäteastian vierelle viimeistään perjantaina 13. tammikuuta. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.

Orivedellä joulukuusen voi viedä myös maksutta Tähtiniemen puutarhajätteen vastaanottopaikalle. Kuusi täytyy olla puhdas ja koristeeton.

Leave a Comment