Orivesi, lapsiperheiden karkoittaja? – kirjoittajan mukaan lapselle on ollut vaikea löytää hoitopaikkaa

Oriveden kaupungin ja yksityisten pienten lasten perhepäivähoito sekä yksityisten päiväkotien että kaupungin osalta on ajettu viimeisen neljän vuoden aikana alas, vaikka kysyntä on koko tuona aikana lisääntynyt. Miksi?

Hoitopaikkoja ei siis ole ja meille vanhemmille, jotka yritämme päästä takaisin työelämään tilanne on siis sama: pienten lasten (alle 4-v) hoitopaikkoja ei ole tarjolla ennen syksyä 2023.

Totuus ja tarve on kuitenkin se, että meillä pienten lasten perheillä ja työelämään palaavilla vanhemmilla on  tarvetta paljon aiemmmin. Olisi ollut jo syksyllä 2022 ja heti alkuvuodesta 2023.

Kaupunginvaltuustolle voisi lähettää terveisiä, että asia kannattaa ottaa pikaisesti esille. Ratkaisuna ensihätään voisi toimia perhepäivähoitajille, joilla ryhmät täynnä saada avukseen hoitaja-apulainen, joka mahdollistaisi tilapäisen avun hoito-ongelmaan. Näin on toimittu joskus aiemminkin, miksei siis nytkin?

Haluaisin jatkaa hyvin alkanutta Orivedellä asumista lapsiperheenä vielä jatkossakin. Mikäli asiaan ei saada ratkaisua, on vaihtoehtonani viedä lapseni Tampereelle hoitoon. Mitä asialle meinataan tehdä ennen kuin veronmaksajat kaupungista muualle katoaa?

Ylellistä väljyyttä -sloganimme on totta kohta kirjaimellisesti, sillä muuttovirta on nopeasti Orivedeltä poispäin eikä Orivedelle päin.

Hanna Lehto

Leave a Comment