OrPon syyskausi päättyi kolmen pisteen arvoisesti – LiigaPloki oli hävinnyt kahdeksan kertaa peräkkäin OrPolle ja nyt tuli yhdeksäs kerta

Torjunta nousee! OrPon Siiri Vehmanen ja Daria Butkevych näyttävät mallia. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo piti tilastonsa puhtaana Pihtiputaalta vieraaksi saapunutta LiigaPlokia vastaan.

OrPo oli ennen lauantain ottelua vienyt voiton joukkueiden kahdeksasta edellisestä kohtaamisesta. Nyt OrPo otti yhdeksännen peräkkäisen voiton LiigPlokista, sillä vierasjoukkue taipui OrPolle 3–0 (25–22, 25–23, 25–19).

Ottelun ensimmäinen erä oli varsin tasainen, mutta kulki koko ajan OrPon komennossa. Sama tahti jatkui myös toisessa erässä. Lopussa OrPon peli kuitenkin hiukan herpaantui. Se sai eräpallon tilanteessa 24–19, mutta Ploki nousi vielä aivan kannoille.  Linnea Kuusela jujutti lopulta erän OrPolle.

Kolmannessa erässä OrPo karkasi kahdesti reiluun johtoon. Ensin joukkue oli 10–6 karkumatkalla ja vielä myöhemmin johto oli jo 18–12.  LiigaPloki taisteli loppuun asti, mutta ei mahtanut OrPolle mitään.

OrPo, LiigaPloki
Daria Butkevych takoi LiigaPlokiakin vastaan pisteitä. Tilastojen mukaan Butkevychin illan saldo oli 19 pistettä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Vehmanen kuusikossa, Pasanen vieraalla paikalla

LiigaPloki ei saanut Orivedelle kasaan normaalia kokoonpanoaan. Joukkueessa kärsittiin niin loukkaantumisista kuin koronatartunnoista.

LiigaPlokin liberona tavallisesti pelaava Jemina Pasanen kertoi lehdistötilaisuudessa, että esimerkiksi hän pelasi nyt elämänsä ensimmäisen ottelun kuutospaikalla vastaanottajana.

– Kyllähän se paikka jännitti, mutta ihan tyytyväinen olen vastaanottoprosenttiini. Ihan kivaa siellä oli hääräillä.

– Hyvällä mielellä me lähdimme peliin ja asenne oli, että turpaan annetaan. Mutta kyllä se nyt vain näkyi, että tutut pelaajat eivät olleet kentällä. Tiesimme, että OrPo tulee kovaa ja niinhän se tuli. Annoimme kaikkemme, mutta se nyt riittänyt.

OrPon kuusikkoon pääsi lauantaina pitkähkön tauon jälkeen mukaan Siiri Vehmanen.

– Tuntui hyvältä pelata pitkästä aikaa ja siinähän se kuleksi. Meillä oli vähän vaikeuksia hyökkäyspelissä. Kun se lähti kulkemaan, niin sitten meillä oli huomattavasti helpompaa. Vastaanotto toimi mukavasti, ja siitä on helpompi peliä pyörittää kuin huonoista vastaanotoista, Vehmanen analysoi.

Ottelu oli OrPolle syyskauden viimeinen. Vehmanen kertoi, että joukkue harjoittelee yhdessä vielä ensi viikon, mutta sen jälkeen on lomailun aika.

– Jouluna vedetään vähän happea, otetaan aikaa itselle ja levätään. Tässä on kuitenkin monella pelaajalla ollut raskas syksy. Sitten palataan taas mähisemään, Vehmanen totesi.

Voitto tuli, se näkyy OrPon pelaajien kasvoilta. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Vaikeaa oli puolin ja toisin

Tilastoista selvisi, että kotijoukkueen vastaanottoprosentti oli 54, kun se vieraalla oli 51. OrPon hyökkäysprosentti oli 38 ja LiigaPlokin 25.

Ässiä OrPo teki seitsemän ja LiigaPloki kahdeksan. Syöttövirheitä kotijoukkueelle kertyi 11 ja vieraille kuusi. Torjunnoissa päästiin lähes tasatulokseen: OrPolle niitä merkittiin 10 ja LiigaPlokille 11.

LiigaPlokin valmentaja Kim Buchwald kertoi, että poissaoloista huolimatta joukkueen olisi pitänyt pelata paremmin.

– Hyökkäys ei toiminut. Tämä oli varmasti koko syksyn huonoin ottelu sen puolesta. Olen ihan tyytyväinen torjuntaan ja syöttöihin, mutta hyökkäyksissä olimme tänään todella huonoja.

Vaikka ottelusta tuli voitto, ei OrPon valmentaja Andrea Carasikaan kovin tyytyväinen joukkueensa otteisiin ollut.

– Peli oli vaikea. Pelasimme toiseksi huonoimman ottelumme tänä syksynä. Meidän onneksemme vastustajalla oli vielä huonompi päivä. Vähintään 80 prosenttia pitäisi saada ulos, tänään saimme 40 prosenttia, Carasi mainitsi.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Anna Yefremenko LiigaPlokista ja Siiri Vehmanen OrPosta. PRO-liberona palkittiin OrPon Emilia Putkisaari.

OrPon tehokolmikko ottelussa oli Daria Butkevych (19/+7), Ada Aronen (10/-) ja Siiri Vehmanen (8/+5). LiigaPlokista kolmen kärjen muodostivat Emilia Tyynismaa (11/-4), Anna Yefremenko (10/+6) ja Olena Napalkova (7/+6).

OrPolla on nyt kolmospaikka

OrPo nousi ottelusta saamiensa kolmen pisteen ansiosta sarjan neljänneltä sijalta kolmanneksi. Joukkue ohitti lauantaina LP Viestille vieraissa hävinneen Pölkky Kuusamon.

OrPolla on nyt kasassa 14 ottelusta 25 pistettä. Kuusamo on pelannut yhden ottelun vähemmän ja sillä pisteitä on 23. OrPon edellä toisena on Puijo Wolley 30 pisteellä ja LP Kangasala johtaa 31 pisteellä. Myös kärkikaksikko on pelannut jo 14 ottelua.

OrPolle lauantainen ottelu oli syyskauden viimeinen. Seuraavan kerran joukkue nähdään tositoimissa ensi vuoden puolella, kun se kohtaa 4. tammikuuta vieraissa Hämeenlinnan Pallokerhon.