Oona Viljanen, Anssi Vaittinen ja Pauli Kujala paljastavat lempijoululaulunsa – sanat, tunnelma ja muistot ratkaisivat suosikin

Oona Viljanen
Oona Viljaselle Tulkoon joulu -kappale tuo rauhallisen ja levollisen olon. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

– Pidän lähes kaikista joululauluista, joten on vaikea sanoa lempparia. Yksi hyvä on Tulkoon joulu. Se on kaunis kappale, josta tulee mielikuva, kun ajetaan kotiin jouluaattoiltana ja kappale soi radiosta. Ollaan juuri käyty kierros isovanhemmilla ja vietetty aikaa tärkeiden ihmisten kanssa. Laulua kuunnellessa tulee rauhallinen ja levollinen olo, kertoo perjantaina ylioppilaaksi Ounasvaaran urheilulukiosta valmistunut Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueen yleispelaaja Oona Viljanen.

Anssi Vaittinen muistelee Walking in the air -kappaleen myötä jouluja, jolloin lapset olivat pieniä. Kuva: Anne Kotipuro

– Tietenkin Sylvian joululaulu on aina ja ikuisesti kaunis, mutta jos suosikki pitää valita, se on Lumiukko-animaation Walking in the air. Ensinnäkin se on tosi kaunis laulu, ja siitä tulee minulle joulutunnelma, koska sitä on kuunneltu silloin, kun lapset olivat pieniä. Vaikka lapset ovat jo aikuisia, edelleen rauhoitumme koko perheellä ohjelmaa katsomaan. Silloin on kiireet ja hässäköinnit tehty, joulu voi alkaa, fiilistelee Oriveden Kampuksen toimitusjohtaja Anssi Vaittinen.

Vuodenvaihteessa Juupajoen Yrittäjien puheenjohtajana aloittava Pauli Kujala tunnustautuu joululaulujen ystäväksi. Kuva Kujalan albumista.

– Kyllä se varmaan on Tulkoon joulu. Laulu kuvaa perinteikästä joulumaisemaa ja -tunnelmaa; siitä tulee joulufiilis unohtamatta joulun sanomaa. Tässä laulussa on parhaat sanat, jotka muistuttavat myös rauhoittumisesta ja yhdessäolosta. Kuuntelen tosi paljon joululauluja: kun joulukuu kääntyy, laitan ensimmäiset joululaulut soittolistalta soimaan, toteaa Juupajoen Yrittäjien uusi puheenjohtaja Pauli Kujala.

Leave a Comment