Ilkka Hjerppe jatkaa Oriveden Sosialidemokraattisen yhdistyksen puheenjohtajana – Taiston talon kulttuuri- ja tapahtumatoimintaa aiotaan kehittää ensi vuonna

Ilkka Hjerppe jatkaa Oriveden Sosialidemokraattisen yhdistyksen puheenjohtajana. Taiston taloa halutaan kehittää kulttuuri- ja harrastustoiminnan paikkana ja asemanseudun kylätalona. Arkistokuva: Anne Kotipuro

Ilkka Hjerppe valittiin Oriveden Sosialidemokraattisen yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa marraskuun lopulla jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana ja Jukka Luttinen varapuheenjohtajana.

Muiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Jari Järvenpää, Jyrki Kallio, Lauriina Lehtonen, Kimmo Mäkelä, Raili Oittinen ja Eliisa Suhonen sekä varajäseniksi Matti Autio, Minna Juuti ja Jari Salminen.

Piirikokousedustajakseen yhdistys valitsi Eliisa Suhosen ja varalle Jari Järvenpään. Eliisa Suhonen on toiminut myös sdp:n Pirkanmaan piirin hallituksessa, ja yhdistys esittää häntä jatkoon tässä tehtävässä.

Kokoustiedotteen mukaan yhdistys haluaa Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen paikallisosastona edistää Oriveden asukkaiden hyvinvointia puolueen periaatejulistuksen mukaisesti muun muassa vaikuttamalla kaupungin ja seurakunnan päätöksentekoon yhteistyössä Oriveden sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön, kaupungin ja seurakunnan valtuustoryhmien sekä yksittäisten luottamushenkilöiden kanssa.

Kokouksessa hyväksytyn ensi vuoden toimintasuunnitelman mukaan yhdistys aikoo järjestää puolueen jäsenille ja puolueen toiminnasta kiinnostuneille keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Taiston taloa halutaan pitää monipuolisena kulttuuri- ja harrastustoiminnan paikkana ja samalla myös asemanseudun kylätalona.

– Yhdistys pyrkii omalta osaltaan vaikuttamaan paikkakunnan vetovoimaisuuden vahvistumiseen, muun muassa kehittämällä kulttuuri- ja tapahtumatoimintaa omistamallaan Taiston talolla. Toiminnan kehittämisessä tiivistetään entisestään yhteistyötä olemassa olevien yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi etsitään uusia yhteistyökumppaneita ja yksittäisiä henkilöitä talon käyttäjiksi.

Kesäkaudella talossa pidetään kesäkahvilaa ja vanhan tavaran kauppaa.

– Kesätoiminnan toteuttamiseen haetaan uudenlaista konseptia, koska aikaisempi malli on osoittautunut varsin raskaaksi yhdistyksen vapaaehtoistoimijoille. Kesätöihin palkataan paikallisia nuoria, tiedotteessa todetaan.

Tulevissa eduskuntavaaleissa yhdistys pyrkii innostamaan kaikkia orivesiläisiä äänestämään vaaleissa.

 

Leave a Comment