”Ottelu kuuluu varmasti OrPon suurimpiin voittoihin aikoihin” – OrPo kellisti Kangasalan kotiluolassaan, mutta tulos ei saanut Kangasalan valmentajaa vielä kävelymatkalle

OrPo
Koko OrPon joukkue iloitsi ottelun jälkeen voitosta. Kangasala kaatui eräluvuin 3-1. Kuva: Jaana Ala-Lahti

OrPon liigajoukkueen manageri Mika Putkisaari ei peitellyt iloaan keskiviikkoisen OrPon ja Kangasalan välisen lentopallo-ottelun jälkeen. Putkisaari oli lyönyt vetoa lopputuloksesta ja myös se oli kääntynyt hänen voitokseen.

Myöhemmin illalla Putkisaari kirjoitti joukkueen Facebook-sivulle päivityksen, jossa hän kertoi pitävänsä voittoa todella suurena voittona ja odottavansa joukkueelta vielä paljon hyviä hetkiä.

– Tämän päivän ottelu kuuluu varmasti OrPon suurimpiin voittoihin aikoihin. Lp Kangasala on hallinnut viime vuodet Pirkanmaata. Orpon joukkue alkaa hitsautumaan yhteen ja tuloksenteko mahdollistuu koko ajan. Joukkue on eittämättä nuori ja ehkä hieman kokematonkin, mutta nuoruuden into ja halu kehittyä vie joukkuetta eteenpäin. Alkukauden pistesaldo on loistava ja tästä on hyvä jatkaa, Putkisaari kirjoitti.

OrPo voitti ottelun tiukkojen vaiheiden jälkeen 3–1 (25–17, 21–25, 28–26, 25–20).

OrPon pelaajien otteissa oli nähtävissä selkeää taistelutahtoa. Joukkue haki tai nosti pallon ottelussa useaan kertaan takaisin peliin, vaikka tilanteet katsomoon saakka näyttivätkin välillä jo menetetyiltä. Virheitäkin tuli, mutta asenne taisi lopulta ratkaista ottelun OrPolle.

Illan sankari oli joukkueensa parhaana palkittu Daria Butkevych, joka viimeisteli 28 pistettä ja plussasaldo oli 23. Ässäsyöttöjä Butkevychin iltaan mahtui kolme.

– Olen todella iloinen, että voitimme. Pelasimme hienon ottelun todella hyvää vastustajaa vastaan. En ajatellut omia pisteitäni, sillä tulos on aina koko ryhmän saavutus. Jokainen pelaaja myös vaikuttaa siihen, millaiseksi omat pisteeni muodostuvat, Butkevych totesi.

Myös Ada Arosella oli hyvä ilta. Hänen tehonsa olivat 19/+11. Ässäsyöttöjä hänellekin kertyi kolme.

OrPo
Daria Butkevychin (kesk.) peli kulki keskiviikkona. Hän löysi iskun paikkoja onnistuneesti. Siitä kertoo myös hänen ottelustaan keräämänsä pisteet. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Valmentajallekin voitto oli yllätys

OrPon valmentaja Andrea Carasi kertoi kehottaneensa joukkuetta pelaamaan vapautuneesti. Se on hänen mielestään ainoa tapa, jolla vahvaa ykkössuosikkia vastaan voi lähteä taistelemaan.

– Hävisimme viimeksi Kangasalalle todella rumasti. Nyt meillä oli mahdollisuus näyttää, mitä me osaamme.

Lopputulos tuli kuitenkin myös valmentajalle yllätyksenä.

– En odottanut, että voittaisimme. Veikkaukseni oli, että ottelu menisi Kangasalle 1–3. Kun Kangasala alkoi tehdä enemmän virheitä kuin me, voitto alkoi olla mahdollinen. Meillä oli myös enemmän onnea mukana tällä kerralla.

Ottelussa LP Kangasalan parhaana palkittu Netta Rekola kertoi lehdistötilaisuudessa joukkueen tulleen pelaamaan Orivedelle omaa hyvää peliään. Siinä ei kuitenkaan tällä kertaa onnistuttu.

– Meillä oli hyvät mahdollisuudet ottaa pelistä pisteet, mutta niin ei sitten käytännössä tapahtunut. OrPo pelasi ihan niiden taktiikoiden mukaan, mitä olimme ennen peliä katsoneet. OrPo pelasi hyvin. Vika olikin suurimmilta osin meidän omassa tekemisessämme, Rekola summasi.

Rekola edusti vielä viime kaudella OrPoa. Ottelu tarkoittikin länkipohjalaissyntyiselle Rekolalla paluuta entiseen kotihalliin.

– Olo tuntui ihan kotoisalta. Ehdin kuitenkin pitkään treenata ja pelata täällä. Oli hyvä fiilis tulla pelaamaan tänne, ei siinä mitään sen ihmeempää vaikutusta ollut suoritukseen.

Rekolan lukemiksi ottelusta kirjattiin 13/+12. Pisteistä kaksi hän teki ässäsyötöillä.

OrPo
Illan viimeisten pisteiden ja voiton sinetöimistä jännittivät myös vaihtopelaajat. Kuva: Jaana Ala-Lahti

”Meiltä tehot hävisivät, mutta kotijoukkueella ne säilyivät”

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– En oikeastaan edes mieti lopputulosta, vaan sitä, mitä pelin sisällä tapahtui. Kotijoukkue pelasi ensimmäisen erän erittäin hyvin. Erä oli aika tasainen kymmeneen pisteeseen asti, mutta sitten se repesi. Meiltä tehot hävisivät, mutta kotijoukkueella ne säilyivät, Keränen totesi.

Ensimmäisessä erässä joukkueet napsivat vuorotellen pisteitä tilanteeseen 10–10, mutta sitten OrPo lähti karkumatkalle. Eroa saatiin ensin kaksi pistettä. Kun Ada Aronen tuli syöttövuoroon ja teki muun muassa yhden ässäsyötön, oli tilanne nopeasti 15–11.

Kangasala otti aikalisän, mutta OrPon peliin sillä ei ollut vaikutusta. Arosen syöttövuoro jatkui vielä pisteen verran ja karkumatkaa OrPolla oli viiden pisteen verran. Kangasala nousi vielä kahden pisteen päähän tilanteeseen 17–15, jolloin OrPo käytti aikalisän.

Sen jälkeen Kangasala ei voinut enää OrPon menoa pysäyttää. Ensin Butkevych toi OrPolle yhden pisteen jujuttamalla taitavasti ja seuraavassa pallossa Anastasia Boricheva otti tärkeän torjuntapisteen. Kun Butkevych urakoi myös seuraavan pallorallin kotijoukkueelle, tilanne oli 20–15.

Kangasala otti jälleen aikalisän, mutta loppuerän aikana joukkue pystyi tekemään enää kaksi pistettä. Kotijoukkueen erävoiton viimeisteli Boricheva ässäsyötöllään.

OrPo
Rakkaan vastustajan kaataminen nosti joukkueen ilon ilmaan. Seuraava ottelu OrPolla on edessään lauantaina, kun vieraaksi Orivedelle tulee Puijo Wolley. Kuva: Jaana Ala-Lahti

 

OrPo hoiti lopulta lisäpallot

Toisessa erässä Kangasala pääsi hyvien torjuntojen avulla mukaan peliin. Keränen laski, että Kangasala nappasi toisessa erässä viisi torjuntapistettä.

Pisteitä joukkueet poimivat kuitenkin jälleen tasatahtiin. Kun Borichevan syöttö pamahti verkkoon ja tilanteeksi tuli 11–13, pääsi Kangasala omalla syöttövuorollaan kolmen pisteen karkumatkalle. OrPo tosin auttoi vastustajaa antamalla pisteistä kaksi omilla virheillään.

Vieraiden syöttövuoron sai katkaistua Butkevych. Pisteitä kertyi loppuerän ajan vuorotahtiin ja päättyi lopulta OrPon syöttövuorolla kotijoukkueen hyökkäysvirheeseen.

–Näytti siltä, että kone alkoi joukkueella käynnistyä paremmin. Pelissä oli silti sekavuutta ja kiirettä, Keränen sanoi.

Huipentuma tästä Keräsen mukaan nähtiin kolmannen erän lopussa. Erä venyi lisäpalloille, jotka lopulta OrPo hoiti kotiin.

– Jokainen juoksi vuorotellen eri suuntaan kentällä ja kommunikaatio puuttui. Tulimme kuitenkin vielä aika kaukaa mukaan erään eli emme me erää sen lopussa hävinneet, vaan sen alussa, Keränen analysoi.

OrPo pääsikin jo erän alkuvaiheessa viiden pisteen karkumatkalle tilanteeseen 9–4. Kangasala käytti aikalisän ja sai sen jälkeen kurottua eroa kiinni kaksi pistettä. OrPon pistesaldo kasvoi seuraavaksi kolmella pisteellä ja eroa vastustajaan oli jo kuusi pistettä.

OrPo karkasi lopulta tilanteeseen 20–12, mutta antoi Kangasalan nousta vielä mukaan taistelemaan erän voitosta. OrPo vei kuitenkin erän nimiinsä.

– Kun olimme viiden pisteen karkumatkalla, me lopetimme pelaamisen. Niin ei pitäisi tapahtua, Carasi sanoi.

OrPon vaihtopelaajat juoksivat juhlimaan ottelun voittoa kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla voittopisteeksi luultu piste menikin lopulta Kangasalle. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Juhlat pystyyn jo vähän liian aikaisin

Neljännessä erässä OrPon joukkueelle merkittiin neljä ässäsyöttöä. Kaksi niistä meni Butkevychille ja yksi niin Aroselle kuin vaihtopelaajana kentällä jokaisessa erässä käyneelle Liisa Rinta-Tassille. Rinta-Tassin ässän jälkeen tilanne oli 22–17 ja vielä seuraavastakin hänen syötöstään piste tuli kotijoukkueelle.

Kun erän ja koko ottelun voitto alkoi kääntyä OrPolle eli kotiyleisö hienosti joukkueensa mukana. Ottelupalloja OrPolla oli lähes tuhlattavaksi eikä ensimmäinen ottelupallo tuonutkaan vielä ratkaisua, vaikka OrPon vaihtopelaajat ehtivätkin juosta jo kentälle juhlimaan voitto.

Piste meni Kangasalle, sillä päätuomarin mukaan Kangasalan Roosa Heikkiniemi sai lyötyä pallon leveäksi OrPon torjunnan kautta. Ottelun viimeisen pisteen teki Daria Butkevych.

– Vähän semmoinen huolimaton suoritus meiltä, varsinkin viimeisessä erässä. Kun kotijoukkue teki monta syöttövirhettä peräkkäin ja meille oli tarjolla kaikkea mahdollista, niin emme vain onnistuneet. Tulos tulee siitä, miten pelaa ja OrPo oli tällä kertaa kolmessa erässä selkeästi parempi, keltaisen kortin kolmannessa erässä saanut Keränen sanoi.

– OrPolla oli pelissä hyviä hetkiä huomattavasti paljon enemmän kuin meillä, vaikka peli ailahteli molemmilla. Kolmannessakin erässä OrPo oli selkeästi parempi kuin mitä numerot näyttävät. Tämä oli meille ansaittu tappio.

Oriveden liikuntahallin katsomossa arvioitiin ottelun jälkeen, että Arttu Kerästä  häviö harmittaisi niin paljon, että hän kävelisi Orivedeltä kotiin.

– Ei tässä nyt kävelemään lähdetä. Kyse on kuitenkin runkosarjan ottelusta. Katsotaan tilannetta sitten finaalivaiheessa, Keränen kommentoi.

Voitollaan OrPo nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Edellä ovat pisteen päässä nyt taipunut LP Kangasala ja lauantaina Orivedelle vieraaksi tuleva Puijo Wolley.

– Lauantaina meidän on pelattava paremmin, jos haluamme sen ottelun voittaa, Carasi arvioi.

OrPo
OrPon ja Kangasalan välisessä ottelussa fanien kannustus kantoi ja kuului. Enemmänkin yleisöä halliin olisi mahtunut. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Juttua on muokattu 1.12.2022 klo 17.38: Juttuun on korjattu Puijo Wolleyn nimi oikeaan muotoon eli w-kirjaimella.

Leave a Comment