Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin voi Orivedellä osallistua usealla kylällä – pääjuhlaa Oriveden seurakuntatalolta voi seurata myös striimin kautta

Suomen lippu ja kellotapuli
Liput nousevat salkoihin itsenäisyyspäivän kunniaksi tiistaina 6. joulukuuta. Arkistokuva: Juha Jäntti

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan Orivedellä ensi viikon tiistaina perinteisin menoin.

Oriveden kirkossa aamulla pidetyn jumalanpalveluksen jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoilla. Tämän jälkeen seurakuntakeskuksessa on tarjolla juhlakahvit.

Varsinainen juhlatilaisuus alkaa salissa puoliltapäivin. Ohjelmassa on puheenvuoroja, musiikkiesityksiä ja palkitsemisia.

Juhlan yhteydessä julkistetaan paikallisesti Oriveden naisen kansallispuku. Taitokeskus Oriveden hanke on saatu päätökseen ja puku on virallisesti tarkistettu ja julkistettu Suomen Kansallispukukeskuksessa aiemmin syksyllä.

Itsenäisyyspäivän juhlassa Taito Pirkanmaan toiminnanjohtaja Tuula Ruusumaa kertoo tarkemmin aiheesta juhlapuheessaan.

Lue myös: Oriveden uudessa naisen kansallispuvussa on kaksi erilaista paitaa ja värinä myös sinistä – katso kuvat tarkistetusta puvusta

Eräjärvellä itsenäisyyspäivän ohjelmassa on hartaus kirkossa puoliltapäivin ja tämän jälkeen seppeleiden lasku. Juhlakahvit sekä ohjelmaa on tarjolla Erälinnassa kello 13 alkaen.

Längelmäellä vietetään itsenäisyyspäivää totuttuun tapaan ensin aamun hartaudella kirkossa. Seppelten laskun jälkeen on tarjolla juhlakahvit ja ohjelmaa puoliltapäivin alkaen Länkipohjan Symppiksessä.

Juhlatilaisuudet ovat avoimia kaikille ja ne järjestävät kaupunki, seurakunta, Längelmäen Sotaveteraanit ry ja Eräjärvi-Seura.

Seurakunta striimaa Oriveden päätilaisuuden ja ohjelmaa voi seurata kello 12 seurakunnan Facebook-kanavan kautta.

Mahdolliset muutokset ohjelmaan julkaistaan kaupungin verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Leave a Comment