Seurakunnan palvelut Eräjärvellä on turvattava – kirjoittajan mielestä Eräjärven seurakuntatalo on kunnostettava

On tulevan kirkkovaltuuston nyt aika harkita tarkkaan Eräjärven seurakuntatalon kunnostusta. Edellisen kauden lopussa oli jo aikeita myydä talo yksityiselle, mutta pitäjäläisten vastarinta sai sen estettyä silloin.

Koska on näkyvissä, että Oriveden seurakunnan väkiluku on laskusuunnassa, tulee mieleen, onko seurakunnassa työntekijöitä liikaa. Jos joku työntekijä muuttaa pois paikkakunnalta tai jää eläkkeelle, voisiko viran jättää täyttämättä? Säästyneitä palkkamenoja voisi jo käyttää Eräjärven seurakunta kodin kunnostamiseen ja vuokratuloakin on talossa olevasta asunnosta. Onko Eräjärvelle ollutta kunnostusrahaa käytetty huomattavasti paljon nuoremman seurakuntatalon remonttiin

On jo kylillä kuulunut puheita, jos oma talo häviää, erotaan kirkosta. Alkuun talkoillakin rakennettu talo on uusien pappienkin mielestä kaunis ja kodikas, hyvällä paikalla, vanhojenkin ihmisten hyvä tulla tilaisuuksiin. Olisi aika ikävää, jos ikänsä kirkollisveroja maksaneilta ihmisiltä Eräjärvellä vietäisiin oma hyväksi koettu talo pois käytöstä.

Kirkonkylää ja kotiseutumaisemaakin on arvostettava. Talo on ollut yli 50 vuotta siinä keskellä kylää. Siellä on yksityistilaisuuksia, muistotilaisuuksia, kerhoja vuosikymmenet. Diakoniamyyjäiset vuosittain ovat olleet suosittuja. Viimeiset juuri hiljattain keräten varoja oman pitäjän diakoniatyöhön, siis seurakunnan hyvä toimintaa. Ei vanhempi väki pääse ja jaksa lähteä sinne Oriveden keskustaan, täällä vielä käydään niissä tilaisuuksissa.

On lehdessä ehdotettu, että siunaukset tehtäisiin vain Orivedellä. Siitähän seuraisi aikamoista autorallia eri kirkkojen ja hautausmaiden välillä ruumisauton ja saattoväen toimesta. Ei tunnu oikein mukavalta sekään.

Seurakunnallahan on tonttimaita ja metsääkin (Längelmäeltäkin) tullutta. Eiköhän niistäkin voisi saada tuloa tähän kunnostukseen. Ei tarvitsisi entisiä Eräjärven seurakunnan asukkaita laittaa eriarvoiseen asemaan keskuskaupunkiin nähden. Palvelut entisen Eräjärven kunnan ja seurakunnan alueella on turvattava.

Eiköhän hyvät valtuutetut tehdä niin että talo kunnostetaan vuosiksi eteenpäin ja yritetään saada uutta toimintaa nykyisen hyvän toiminnan lisäksi.

Kalevi Mäkinen

Ison eräjärviläisiä puolesta

Leave a Comment