Lukijan juttu: Oriveden omasta Valon Polku -tapahtumasta toivotaan toistuva – polku oli sopivan mittainen lapsille ja vanhemmillekin

Lähes kolmekymmentä vaeltajaa osallistui lyhdyin ja valonauhoin valaistulle polulle marraskuisena perjantai-iltana Huppionvuorella. Kuva: Hanna Kaikula

Lähes kolmekymmentä vaeltajaa osallistui lyhdyin ja valonauhoin valaistulle polulle marraskuisena perjantai-iltana Huppionvuorella. Kaukaisimmat osallistujat olivat tulleet Kainuusta asti. Ikäjakauma polulla oli hyvin pienestä tytöstä aina ikäihmiseen.

Polku oli sopivan mittainen niin lapselle kuin vähän vanhemmallekin. Lasten kanssa polku oli hieman jännittävä seikkailu erilaisine metsän äänineen. Mielikuvitus sai siivet selkään. Oli hienoa kuulla yhteisellä nuotiolla, mitä kaikkea metsässä olikaan lasten mielestä ollut.

Nouseva kuu loi oman tunnelmansa

Metsässä oli yhtä aikaa pilkkopimeää, mutta myös varjoja ja valoja. Oman tunnelmansa valaistukselle loi nouseva usva. Pimeys ja pienet valot toivat luonnon muodot ja värit esille aivan toisella tapaa kuin päivällä.

Valaistu matka oli kilometrin pituinen. Alkumatkasta saimme kävellä soihduin valaistua hiekkatietä ja totutella hämärässä, tai oikeammin pimeässä kulkemiseen.

Nopeasti silmä tottui hämärään. Viimeinen puoli kilometriä taivallettiin valaistuja polkuja pitkin. Kuin tilauksesta myös kuu loisti kirkkaana taivaalla. Puolen kilometrin matka pimeässä metsässä tuntui huomattavasti pidemmältä kuin valoisassa.

Oman jännityksensä loi polulle sateiden aikana kasautunut vesi, mutta se ei tunnelmaa latistanut. Eräs vaeltajista sanoikin, että ”järvien kaupungissa oli tullut pieniä järviä metsäpolullekin”.

Perillä odottivat nuotio ja nokipannukahvit torttujen ja piirakoiden kera. Kuva: Hanna Kaikula

Suklaakin maistui nuotion äärellä

Perillä odottivat nuotio ja nokipannukahvit torttujen ja piirakoiden kera.

”Suklaakin maistui aivan taivaalliselle nuotion äärellä”, kehui nuori osallistuja.

Metsä on mahtava paikka ja pimeällä oikein erityinen. Nuotion loimutessa ja illan edetessä viriteltiin myös nuotiolauluja.

Tapahtuma sai paljon kiitosta ja pyyntöjä uudelleenjärjestämisestä. Toivottavasti Valon polusta saadaan Orivedellekin perinne.

Marjo Liukkonen Kuntokeskus Kuntokuumeesta ja Mira Rentto (Mira Luontoliikuttaa) kertoivat, että heillä on intoa järjestää erilaisia luontotapahtumia, ja joitakin onkin jo sovittu. He kehottavat seuraamaan Oriveden kaupungin kotisivujen tapahtumakalenteria, missä he tiedottavat tulevista tapahtumista.

Valaistun osuuden jälkeen sukelletaan metsäpolulle. Kuva: Hanna Kaikula

Luonto tarjoaa puitteet erilaisille tapahtumille

Valon Polku on useassa kaupungissa järjestetty hyvän mielen ja valon tapahtuma. Oli hienoa, että tällainen järjestettiin myös Orivedellä, missä luonto tarjoaa mitä huikeimmat puitteet erilaisille tapahtumille.

Huppionvuori on mainio paikka tapahtumien järjestämiseen, sillä se on lähellä keskustaa, ja metsä antaa monenlaisia kokemuksia.

Marko Kaikula

Orivedellä luonto tarjoaa mitä huikeimmat puitteet erilaisille tapahtumille. Kuva: Hanna Kaikula

Leave a Comment