Oriveden Tuiskun P11-pojat juhlivat kesäkauden päättymistä suositun tubetähden kanssa: videolta näet, miten illan aikana potkuharjoitukset sujuivat – Ilariprolla eli Ilari Hakalalla on YouTubessa jo yli 100 000 tilaajaa

Oriveden Tuisku, Ilari Hakala
Ilaripron eli Ilari Hakalan tekniikkaharjoituksissa opeteltiin muun muassa punnertamaan pallo niskan takana. Kuva: Ella Seppälä

Oriveden Tuiskun P11-pojat viettivät kesäkauden päättäjäisiään erikoisvieraan kanssa, kun Ilari Hakala eli YouTubessa yli 100 000 tilaajan tuntema Ilaripro veti pojille tekniikkatreenit osittain lumisella Rovastinkankaan kentällä.

Sääolosuhteet eivät kuitenkaan joukkueen intoa syöneet, vaan freestyle-sisältöä luovan YouTube-tähden saapuessa tekonurmen valtasi selvästi innostunut tunnelma. Myös jännitystä oli selvästi ilmassa, sillä pojat kuuntelivat Hakalaa erityisen keskittyneesti.

Kysymyksiä YouTube-tähdelle esitettiin muun muassa omatoimisesta harjoittelusta, lempijoukkueesta ja -pelaajista sekä motivaation löytämisestä.

Harjoitusten aikana Hakala opetti pojille erilaisia pallonhallinnan temppuja, esimerkiksi pallonnostoja ja potkaisutekniikkaa.

Harrastuksesta ammatti

Hakala on tehnyt sosiaaliseen mediaan jalkapallo- ja urheiluaiheista sisältöä jo vuodesta 2010.

Vuodesta 2015 alkaen Hakala on voinut kutsua sisällöntuotantoa ammatikseen, kun suomalainen YouTube-kenttä alkoi kehittyä kaupallisten yhteistöiden mukana ammattimaisempaan suuntaan.

– Teen videoni pääsääntöisesti itse alusta loppuun. Joskus saatan pyytää editointiapua tai kaveria auttamaan kuvaamisessa, mutta noin 99-prosenttisesti teen videoni itse, Hakala kertoo.

Sisällöntuotannon lisäksi Hakala vetää vuosittain kymmeniä treenikeikkoja junioreille ympäri Suomea.

– Yleensä ne ajoittuvat tähän syksylle, kun kesäkausi loppuu, ja joukkueilla on päättäjäisiä.

Kohtaamiset fanien kanssa Hakala on kokenut pelkästään positiivisina kokemuksina.

– On aina kiva, kun pääsee puhumaan ja treenaamaan samoista aiheista kiinnostuneiden juniorien kanssa. Koen vieväni futiksen ilosanomaa ympäri Suomea ja samalla annan vinkkejä treenaamiseen liittyen. Sen lisäksi, että pidetään hauskaa, haluaisin, että jokaiselle jäisi joitain oppeja käteen, ja niitä hyödyntämällä pystyisi tulla paremmaksi pelaajaksi.

Oriveden Tuisku, Ilari Hakala
Ilari Hakala opasti Oriveden Tuiskun P11-pojille esimerkiksi rainbow-nimistä temppua. Kuva: Ella Seppälä

Vieras järjestyi sähköpostitse

Joukkueenjohtaja Marjukka Loponen kertoo idean syntyneen poikien omasta aloitteesta.

– Joukkueessa on paljon Ilaripron faneja, ja kun mietimme ideaa kesäkauden päättäjäisiin, Ilarin nimi nousi esiin.

Vieras järjestyi paikalle kätevästi, kun Loponen otti Hakalaan yhteyttä sähköpostitse. Tekniikkaharjoitteiden lisäksi Hakalan ajateltiin voivan tuoda joukkueelle hyvää esimerkkiä esimerkiksi asiallisesta kielenkäytöstä ja ryhmässä työskentelystä.

Hakala kertoo, että monen nuoren esikuvana oleminen ei juurikaan vaikuta hänen sisältöönsä.

– Tietysti on aina pidettävä mielessä, että videoitani katsovat paljon juuri nuoret futarit, mutta en minä siitä mitään paineita ota. Koen tekeväni sellaista sisältöä, mitä oikeasti haluankin.

Oriveden Tuisku
Elias Santalalle Ilaripron tapaaminen oli hieno kokemus. Kuva: Ella Seppälä

Parhaat treenit tähän kauteen

Elias Santala kertoo olevansa Ilaripron fani. Hänelle Hakalan tapaaminen oli hieno kokemus.

– Onhan se nyt mahtavaa tavata tuollainen suomalainen julkkis, jolla on yli 100 000 tilaajaa. Opin Ilarilta uusia vetoja ja pari kikkaa.

Hakalan videoita seuraava Santala kertoo, että on aikaisemmin opetellut Ilaripron videoilta ainakin kierrepotkua.

Joukkueen maalivahdit Aapeli Riihimäki ja Niilo Lumijärvi kertovat Hakalan tapaamisen tosielämässä olleen mahtava kokemus.

– Nämä ovat olleet ehkä parhaat treenit tähän kauteen, Riihimäki iloitsee.

Sekä Riihimäki että Lumijärvi kertovat seuraavansa Ilaripron videoita aktiivisesti.

– Olen oppinut Ilarin videoiden avulla rainbow-nimisen tempun, Lumijärvi kertoo.

Oriveden Tuisku
Joukkueen maalivahdit Aapeli Riihimäki (vas.) ja Niilo Lumijärvi seuraavat Hakalan videoita aktiivisesti. Kuva: Ella Seppälä

Leave a Comment